Uncategorized

15 Ocak 2014

0

HSYK kanun teklifinde Bakan’a bir yetki daha

TBMM Adalet Komisyonu’nda bu akşam kabul edilen 27 ve 28 madde değişikliklerine göre, HSYK üyesine Bakan soruşturmayı başlatacak HSYK Genel Kurulu cezaya karar verecek. Değişiklikle bakana bir yetki daha tanındı. Hakim ve savcılara “inceleme ve soruşturmaya yer yok” kararlarına da artık Bakan “olur” verecek. İşlem yapılmaması konusunda da son sözü bakan söyleyecek. Bakan’ın bu işlemlerine yargı yolu açıldı.

MİT’ten “Paris Cinayetleri’yle ilgimiz yok” açıklaması

Milli İstihbarat Teşkilatından yapılan açıklamada Paris cinayetleriyle teşkilatın ilgisinin olmadığı, söz konusu yayınların, çözüm sürecinde aktif rol alan teşkilatı yıpratmaya ve bu süreçte görev alan personeli deşifre ederek görevlerini yapamaz hale getirmeye yönelik operasyon olduğu belirtildi.

TCDD Daire Başkanı yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı

‘İmbat Dalgası’ olarak adlandırılan liman işletmelerine yönelik yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen TCDD Limanlar Daire Başkanı M.Y. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

İHH’ye operasyon düzenleyen şube müdürleri görevden alındı

İnsani Yardım Vakfı’nda arama yapılmasının ardından Kilis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Devlet Çıngı ve Van Terörle Mücadele Şube Müdürü Serdar Bayraktutan görevden alındı.

You may also like

Comments

Comments are closed.