Uncategorized

11 Şubat 2014

0

Diyarbakır’da eşcinsel olduğu için öldürülen Roşin Çiçek’in katillerine müebbet

Diyarbakır’da eşcinsel olduğu için 17 yaşında öldürülen Roşin Çiçek ‘in, babası ağırlaştırılmış müebbet, iki amcası ise müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Beşiktaş’ta Berkin Elvan için toplananlarla AKP’liler arasında kavga

Bianet’in haberine göre Gezi direnişi sırasında polis saldırısında kafasından gaz kapsülüyle yaralanan ve hala yoğun bakımda tutulan Berkin Elvan için toplandığı ileri sürülen Gençlik Muhalefeti ve Abbasağa Liseli Forumu’ndan olduğu belirtilen bir grup, AKP aracının Beşiktaş’a getirilmesini protesto etti. Berkin Elvan için toplanan grubun sprey boylarla seçim aracını boyaması ve slogan atması üzerine AKP’lilerle aralarında kavga çıktı. Olay yerine gönderilen çok sayıda çevik kuvvet polisi protestocu gruba müdahale etti ve 10’u aşkın kişiyi gözaltına aldı.

Adana Valisi Coş’un gavat dediği kişiye hakaret suçundan hapis istemiyle dava

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un ‘gavat’ diyerek hakaret ettiği vatandaşlar arasında bulunan bir kişiye Vali’ye hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl, diğer kişiye hem hakaret ve hem tehdit suçundan 4 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

ODTÜ yolunu protesto eden eylemcilere hapis istemiyle dava

ODTÜ’de yapılacak yol 21 Ekim 2013’te protesto edilmiş, protesto esnasında 3 kişiyi gözaltına alınmış, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlatmıştı. 3 kişi hakkında ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet’, ‘Görevi yaptırmamak için direnme’, ‘Kamu kurumu veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının faaliyetlerinin engellenmesi’ suçlarından 2 yıl 6 aydan 14 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Taksim Dayanışma’ya yönelik iddianame geri çevirildi

8 Temmuz 2013’te meydana gelen olaylarda gözaltına alınan Taksim Dayanışması üyelerine yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianame, gönderildiği İstanbul 33’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nce geri çevrildi. Hâkim Ahmet Tokat geri çevirme yazısında 26 şüpheli hakkında ‘suç örgütü kurmak ve yönetmek’ suçlamasıyla hazırlanan iddianamede şüphelilere yönelik suçlamaların net olarak belirtilmediğini ifade etti.

You may also like

Comments

Comments are closed.