Günün ManşetiManşet

1. Gıda Toplulukları Çalıştayı’nın kitabı pdf formatında yayında

0

Yeryüzü Derneği‘nin 5 Kasım 2016’da Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirdiği “1. Gıda Toplulukları Çalıştayı“nın  kitabı pdf formatında yayınlandı.

1.Gıda Toplulukları Çalıştayı kitabına buradan erişim mümkün.

Çalıştayın sonuç raporunun yer aldığı kitabın editörlüğünü Müge Alaboz ve Seval Ebru Yıldız Sarı üstlendi. Raporun son okuması ve düzelti ksımında emeği geçen isimler ise Aytaç Timur, Alper Can Kılıç, Sedef Güneş, Berk Öktem, Sezgin Sarı. Kitabın kapağı ise Sam Bradd imzasını taşıyor.

74 sayfalık kitapta ilk gıda toplulukları çalıştayının tüm etkinlikleri, atölyeleri ve sunumlarına da yer verildi. Elma Sirkesi Atölyesi’nden Çerkes Peyniri Yapım Atölyesi’ne, “Gıda Topluluğu Olmak” panelinden Türkiye’de halihazırda faaliyette olan gıda topluluklarından BüKOOP, DÜRTÜK, Kadıköy Kooperatifi ve Yeryüzü Derneği Gıda Toplulukları’nın kendileri hakkında bilgi paylaşımında bulundukları sunumlara kadar çalıştaya dair her detay bilgiyi kitaptan edinmek mümkün.

Yeryüzü Derneği’nden 2. Çalıştay için gönüllü çağrısı

Yeryüzü Derneği ilk çaşıştayın kitabını yayınlanması vesilesi ile yaptığı açıklamada 2. çalıştaya dair de bir çağrıda bulundu.

“Selamlar,

II. Gıda Toplulukları Çalıştayı hazırlıklarına DÜRTÜK ve Kadıköy Kooperatifinden dostlarımızın da katılımıyla başladık. ? Umudumuz daha da çoğalmak.

Yaşadığımız bazı aksiliklerden dolayı basmayı planladığımız çıktılar kitapçığını basamadık. Bu süreç size kitabı ulaştırmamızı da biraz geciktirdi. Fakat geç de olsa size ilk çalıştayın tüm notlarını, tarifleri, forumları ve atölyeleri bir e-kitap şeklinde iletiyoruz. Güzel şeylere, küçük yeni adımlara ilham ve vesile olması dileğiyle.

Yeni çalıştay sürecinde gönüllü olmak ve aramıza katılmak isteyenlerden biri isen formu doldurabilirsin??

Sevgilerle,

Yeryüzü Derneği

1.Gıda Toplulukları Çalıştayı kitabına bu bağlantıdan erişim mümkün.

 

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.