Doğa MücadelesiManşet

Zonguldak’ta HES toplantısı iptal ettirildi

0

Zonguldak’ın Çaycuma İlçesi’ne bağlı Saltukova Beldesi’nde yapılması planlanan termik santralle ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısı, ellerindeki pankartlarla salonu dolduran yöre halkının sloganlarla tepki göstermesi üzerine yapılamadı.

Çebi Metal Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan Saltukova Enerji Santrali için Saltukova Lisesi salonunda halkı bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Öztürk başkanlığında yapılan toplantıya İl Müdür Yardımcısı Şenol Yücel ve Saltukova Belediye Başkanı Ak Parti’li Adil Düzlü ile şirket yetkileri katıldı. Toplantıya başta TEMA olmak üzere çeşitli çevre derneklerinin temsilcileri ve halk da yoğun ilgi gösterdi. Katılım fazla olunca salon yetersiz kaldı. Çok sayıda kişi jandarmanın güvenlik önlemi aldığı okulun bahçesinde bekledi.

Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Öztürk, toplantıyla ilgili bilgi verdi. Ancak ellerindeki döviz ve pankartlarla salonu dolduran halk, toplantının yapılmasını istemedi. Halk, santralle ilgili bilgi vermek isteyen Öztürk’ü, slogan atarak konuşturmadı. Kadınların bazıları, kürsüye kadar yürüyerek santrale karşı olduklarını söyledi. Halk, zaman zaman Belediye Başkanı Adil Düzlü’yü de istifaya davet etti.

Tepkiler üzerine Hasan Öztürk, toplantının yapılamadığına yönelik tutunak hazırlattı. Ancak Ziraat Mühendisleri Odası temsilcisi Ayşe Uzun, tutanağa halkın tepkisi nedeniyle toplantının yapılamadığı cümlesinin eklenmemesine tepki gösterdi. Bunun üzerine halk tutanağın yırtılmasını istedi. Söz konusu cümlenin tutanağa eklenmesinin ardından Öztürk ve beraberindekiler salondan ayrıldı. Halk da toplantıyı yaptırmamanın sevinciyle salondan ayrıldı.

(Ajanslar)

You may also like

Comments

Comments are closed.