Doğa MücadelesiEkolojiManşet

Yürütmeyi durdurma kararı çıkan Phaselis’te jandarma eşliğinde inşaat…

0

Peyzaj Mimarları Odası, Antalya‘nın Kemer ilçesinde bulunan, 1. Derece Sit bölgesindeki Phaselis Antik Kenti’ne Kültür ve Turizm Bakanlığı‘nca verilen izin kapsamında yapılmak istenen inşaatlara karşı açtığı davayı kazanmış, Phaselis’teki inşaat için yürütmeyi durduma kararı verilmişti. Fakat Bostanlık Koyu‘nda iş makinaları dolaşıyor. Dün (26 Nisan) Phaselis’e, büfe inşaatı için getirilen iş makinaları ve işçilere ek olarak alana çok sayıda jandarma da getirildi. Phaselis’te nöbet tutan aktivistler o anları “Cumhuriyet’in 100. yılında devletin geldiği durum” diyerek paylaştı:

‣Phaselis’te mahkeme kararı tanınmıyor, yürütme durmuyor: Kime güveneceğiz?

Söz konusu proje için de suç duyurusunda bulunan aktivistler, daha önce Kemer Kaymakamlığı’na yürütmeyi durdurma kararını tebliğ ettiklerini ancak tebliğin resmi olarak kendilerine ulaşmadıklarını söylediklerini belirtiyor. Ayrıca revize proje için verilen suç duyurusuna karşılık yarına (28 Nisan) kadar savunma verilmemesi durumunda bu projeye de yürütmeyi durdurma kararının çıkabileceği belirtiliyor.

Aktivistler ayrıca alel acele başlanan inşaatın sürdürülebilmesi için alana bu kadar fazla jandarma getirildiğini ve bu nedenle gece gündüz alanı terk etmediklerini düşünüyor.

Antalya 3. İdare Mahkemesi‘nde görülen davada geçen hafta çıkan kararda ‘Phaselis Antik Kenti Ören Yeri ve Bütünleyici Kıyı Alanı Çevre Düzenlemesi Yapım İşi‘nin uygulanması halinde telafisi güç zararlar verileceği belirtilmişti. Bu projenin kök raporuna yürütmeyi durdurma kararı verilmişti.

‣Bakan Ersoy, yürütmesi durdurulan Phaselis’teki inşaatta açılış yaptı 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da geçtiğimiz günlerde Phaselis’e ziyarette bulunmuş, aktivistlerin yasal olmayan açılışı yaptığı yönünde tepkiler almıştı. Bakan Ersoy, bir aktivistin yürütmeyi durdurma kararını sormasının ardından soruyu yanıtlandırmadan aktivistten uzaklaşmış, aktivistin ise önünde sivil güvenlik görevlilerinin engel olarak durduğu görülmüştü.

You may also like

Comments

Comments are closed.