SağlıkKoronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Yurtdışından Türkiye’ye giriş yapmak isteyen yolcular için artık PCR testi zorunlu 

0
Fotoğraf: Gökhan Balcı / AA

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yurtdışından gelen yolcular için uçuş saatinden en fazla 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirildi. Uygulama yurtdışından hava, kara ve deniz yoluyla gelecek tüm yolcular için geçerli olacak.

Basılı ya da dijital ortamdaki negatif PCR testi sonucunu ibraz edemeyen yolcular ise ülkeye kabul edilmeyecek. Altı yaşın altındaki yolcular için test sonucu ibraz etme zorunluluğu bulunmuyor.

Kapıkule’de uygulama başladı

DHA‘nın haberine göre, Türkiye-Bulgaristan gümrük kapısı olan Kapıkule Sınır Kapısı‘ndan gelen turistlere ve Türkiye vatandaşlarına pasaport kontrolü sırasında 72 saatlik PCR test sonucu soruldu.

Test yaptırmayan yolcular ise geri gönderildi ya da kentte belirtikleri adreste karantina altına alınmaya başlandı. Yolcular, süre bitiminde yapılacak testlerin negatif çıkması durumunda karantina sürelerini tamamlamış olacak.

Uygulama başlamadan beş dakika önce Bulgaristan’dan Türkiye’ye giriş yapan Esme Popor5 dakika önce ülkeye giriş yaptık. Bulgaristan’dan geliyoruz. 5 dakika daha geç kalsaydık karantinaya alacaklardı. Şu an işlemlerimizin tamamlanmasını bekliyoruz Türkiye’ye girmek için” dedi.

Bulgaristan’ın Şumen kentinden gelen ve uygulama başladıktan sonra Türkiye’ye giriş yapmak isteyen Mustafa Halit ise Bulgaristan’a geri döndü: “Testsiz giriş hakkımızı dakikalarla kaçırdık. Test istedikleri için şu an geri dönüyoruz. Yapacak bir şey yok. Bulgaristan’a geri dönüyoruz.”

More in Sağlık

You may also like

Comments

Comments are closed.