DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

Yunanistan’da Selanik ve Serez şehirleri bugünden itibaren karantinaya alınıyor

0
Fotoğraf: AA

Yunanistan’ın kuzeyinde yer alan Selanik ve Serez kentlerinde, artan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları nedeniyle ilan edilen 14 günlük karantina bugün başlıyor.

Hükümet Sözcüsü Stelyo Petsas, haftalık basın toplantısında Covid-19 tedbirlerinin sıkılaştırılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Salgının yoğun olduğu Selanik ve Serez kentlerinde Çarşamba gününden itibaren 14 gün süreyle karantinaya gidileceğini söyleyen Petsas, tedbirler kapsamında bu kentlere hava ulaşımı dahil tüm giriş ve çıkışların askıya alınacağını kaydetti.

Gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı

Petsas, seyahat kısıtlamasının yanı sıra 21.00-05.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı da ilan edileceğini belirterek, vatandaşların sadece iş ve sağlık sebepleriyle kısa mesaj atarak evlerinden çıkabileceğini aktardı.

Ülkede 27 Ekim’de günlük vaka sayısı ilk defa 1000 sınırını aşarak 1259 olmuştu. Hafta sonunda da hızlı bir şekilde artan vakaların ardından Yunanistan’da, Atina ve Selanik kentlerindeki hastanelerin yoğun bakım doluluk oranının yüzde 60’ın üzerine çıktığı açıklanmıştı.

10 milyon nüfuslu ülkede şu ana kadar 44 bin 246 vaka kaydedildi. Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı ise 655 olarak bildirildi.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.