Spor

Yorum: Seyircisiz tezahüratlı yarı final

0

Maç enteresan bir kararla seyircisiz oynandı. Açık kanalda yayınlanan bir maçın seyircisiz olması, paralı kanala göre daha iyi olsa da; seyircisiz bir karşılaşmanın herhangi bir iyi, güzel yanı olduğunu söylemek bile bu oyuna haksızlık.

Bunu söylerken başka bir haksızlığa yol açmayalım. Maç aslına seyirciliydi. Ekrana bakmazsanız, Türkiye standartlarında gayet yeterli sayılabilecek bir tezahurat duyabildiniz maçta. Beleştepe olarak anılan yerde yeteri kadar ses çıkartan Beşiktaşlılar vardı. İlk yarı da Beşiktaş onların göremediği kaleye hücum etti. Görmediğiniz bir yerden, sadece kalecinize bakarak ve onun sevinip sevinmediğine göre oyunu takip etmek. Seviniyorsa, gol diye sevinmek. Seyircisiz bir maçta, stadın dışından tezahurat yapılması ve içeriye destek verilmesi her maç öncesi her takım için konuşulan bir efsaneydi. Gerçek olması bu maça rastladı. Tezahurattan alıkoyanlar, o taraftarları da suçlu çıkarmasınlar şimdi? Acaba yeni, “enteresan” şiddeti önleme yasasında bu var mıdır? Futbol pek akıllı işi değil sanırım. İş bir de Türkiye’de olunca daha da karmaşık oluyor. Ülkenin tek kupasının yarı finalinde maçı seyircisiz oynatmak nasıl bir “şey”? Tabii ki taraftarın da bunu düşünmesi gerekiyordu. Buna fırsat vermemek gerek.

Maça gelince, Gaziantepspor ligde Beşiktaş’ın önünde ve daha korkulan bir takım. Beşiktaş’ın bu maç için korkutucu olması ise sonunda Avrupa olması ve son yıllarda bu kupayı sıklıkla kazanıyor olması. Gaziantep elense de Avrupa’da oynayabilir ama Beşiktaş’ın böyle bir şansı yok. Seneye antrenör seçimi, transferler ve mevcut yıldızların Beşiktaş’ta mutlu olabilmesi buna bağlı kısaca. Avrupa’da oynamayan bir takımın cazibesi ile, oynayanın cazibesini kapatmak için çok yüz bin dolarlar eklenecektir kontratlara.

Mutlaka tur atlamak ve kazanmak zorunluluğuna rağmen, Beşiktaş etkisiz başladı maça ve ilk yarıyı da etkisiz geçirdi. Sorun şu, hücum oyuncuları var ve savunma oyuncuları var. Savunmada eksikleri olduğu için de Beşiktaş’ın hücumdan daha çok savunma oyuncusu var. Fakat, ortada oynayan oyuncuların bir tarafı seçmek gibi bir lüksü olmuyor artık. Hatta sağ ve sol beklerin bile böyle oynaması demode artık. Yani bu dört oyuncunun mutlaka hem hücum, hem de savunma oynaması gerek. Bu olmadığında ve az hücum oyuncusuyla oynamak zorunda kaldığınızda da takım etkisizleşiyor. İşte Beşiktaş’ın yaşadığı durum bu. Kanat oyuncuları ikişer ikişer hücum etmezse, orta saha oyuncuları ileri geri oynamazsa Beşiktaş çok etkisiz kalır, kalıyor da. Quaresma müthiş bir yetenek, Simao sertlikle kolay sinse de çok yetenekli fakat artık tek oyuncunun herkesi geçip, maç kazandırması artık pek rastlanır bir durum değil.

Yine de bu maçta Simao yapabileceği en güzel şeyi yaptı ve golü attı. Serbest atıştan, daha önce attığı gollere benzer mükemmel bir gol attı. Seyircilere de güzel bir an olmuştur bu. Tam önlerinden geldi gol. Quaresma da golden sonra yapabileceği hareketlerden birini yaptı ama hakem Gaziantep’I 10 kişi bırakmak yerine sarı kartla geçiştirdi. Yıldızlarla oynamanın iyi yanı bu. Golden sonra da, Beşiktaş etkisini arttırdı. Yine bir duran toptan da farkı ikiye çıkardı. Sonrasında da etkili bir hücumla farkı üçe çıkardı. Üç golün de Beleştepe’nin önünde olması güzel bir tesadüftü. Sonuç olarak Beşiktaş, turu geçti denilebilir. Bu Avrupa için önemliydi.

Ek: Kim oynarsa oynasın, Rüştü maçın yıldızıydı. Skor buysa, onun sayesinde.

http://www.urbarli.net

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.