Spor

Yorum: Sade Beşiktaş kazanmasını bildi

0

Sade bir Beşiktaş vardı sahada. Takımı bir adım yukarı çıkartan yıldızları yoktu Beşiktaş’ın. Fakat bu maç önemli bir sorunun da yanıtı oldu. Bence artık çok net. Eğer ki Quaresma formdaysa, Beşiktaş’ın ona ihtiyacı var. Fakat formda değilse, Quaresma yarardan çok zarar getiriyor. Tel Aviv maçında formda bir Quaresma’nın Beşiktaş’ı da aşan oyununu izledik. Quaresma’nın takımı durdurduğu maçları da ligin başından beri izledik.

Simao’suz ve Quaresma’sız Beşiktaş daha düz fakat daha çok koşup, paslaştığı için de daha akıcı oynayan bir takım haline geldi Orduspor maçında. Orduspor’un da o kadar yabana atılabilecek bir takım olmadığı ortada. Beşiktaş’ın daha iki hafta önce dört gol yediği ligde ilk defa iki gol yedi Orduspor. Galatasaray’dan kiraladıkları iki oyuncunun önünde oynayan Fatih Tekke ile de tehlikeli bir hücum hatları var.

Beşiktaş çalım atmadan, paslaşarak (Veli’nin golü öncesinde yapılan organizasyon gerçekten başarılıydı.) ve koşarak maçı kazandı. Bir “büyük” takım oyununa yakın bir oyun değildi sergilediği ama eldeki kadroyla da bu kadar olması normal. Beşiktaş kazandı. Kazandı kazanmasına ama…

İşte o ama, Süper Lig’in içinde bulunduğu garip durumun aması. İddianame kabul edildiğinde öğreneceğiz, kabul edilmeden gizlilik olduğundan dolayı iddianameyi öğrenemeyeceğiz derken iddianame bir anda ortalığa saçıldı. İddianameden sonra karar vereceğini açıklayan Federasyon’un yapacakları konuşulmaya başlandı.

Isınmaya çıkan oyuncuların yasaklı olduğu ortaya çıktı, sonra da yasaklı olmadıkları ortaya çıktı. İşin ilginci, Beşiktaş özelinde konuşmak gerekirse, Beşiktaş ile İBB arasında olduğu iddia edilen illegal olayın bir tarafı hapisteyken, diğer tarafı ise futbolu yönetiyor. Taraftarları ve gazetecileri susturmak için değişen yasalar, yöneticileri vuruyor. O yöneticiler nasıl yapıyorlarsa yeni bir yasa ortaya çıkarttırıyorlar. O yasa da veto yiyor ve durum iyice garipleşiyor.

Şimdi böyle bir ortamda Beşiktaş’ın maçı, Çarşamba oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe maçı ya da diğer maçlar… Ne önemi var ki? Doğruda ya da yanlışta bile tutarlı olamıyor futbol camiası.

Sonuç olarak, Beşiktaş kazanarak Play-Off dörtlüsüne girdi. Üstünde olan iki takımın da bu hafta birbiriyle maçı var. Tarihin en anlamlı ve en anlamsız sezonunda üst sıralara doğru çıkmaya devam edebilir yani.

Yeşil Gazete yazıları ve diğer yazılar için: http://www.urbarli.net

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.