Spor

Yorum: Kalite farkı skoru belirledi

0

Bursaspor, Beşiktaş’tan en son puan alıp, şampiyonluğunu ilan ettiği zamana göre çok güç kaybetmiş bir takım görünümünde. Bu hem kadro olarak, hem oyun olarak hem de puan sıralamasındaki yer olarak görülüyor. Şampiyonluğa oynayan bir takımdan, puan sıralamasında ortalarda, oyun olarak sıradan bir takıma dönmüş yeşil beyazlılar. Bunda, disiplin sorunlarını neden olarak göstererek başka takımlara gönderdikleri oyuncuların katkısı büyük. Böyle olunca da Beşiktaş maçında, medya eliyle körüklenen rekabetten başka bir itici güç kalmıyor. Fakat takımın durumu sebebiyle de bu suni rekabet de çok anlamlı olmuyor. Rekabetin mekanı olarak sadece tribünler kalıyor. Deplasmana taraftar yasağı gibi bir uygulamayla düşünülünce, o rekabet de yaşanmıyor. Ortada, neden gerilimli olduğu belli olmayan bir maç çıkıyor.

Maça gelirsek; ilginç bir maç başlangıcı oldu. Üç kişi için ortak bir saygı duruşu yapıldığını ben hatırlamıyorum. Biri 88, biri 86 yaşında iki kişinin yanında, önlem alınmadığı için ve ambulans bulundurulmadığı için hayatını kaybeden 18 yaşında bir sporcunun olması gerçekten çok üzücü. Türkiye’deki zihniyete kurban verilmiş bir sporcu ne yazık ki Aslı Nemutlu.

Maçın ilk yarısı ile ikinci yarısı arasında çok fark vardı. İlk yarı ne kadar Beşiktaş’ın hakkıysa, ikinci yarı da aynı oranda Bursaspor’un hakkıydı fakat ilk yarıyı da, ikinci yarıyı da tek farkla Beşiktaş önde bitirdi.

İlk yarında, geçen hafta pozisyon bulamayan Beşiktaş’ın yerine İbrahim Toroman’ın arapası ile Egemen Korkmaz’ın gol aradığı bir Beşiktaş gelmişti. O kadar istekli çıkmıştı Beşiktaş maça. Zaten Necip Uysal’ın 6. dakikada topu baskıyla alıp, golü takımına kazandırmasından belliydi bu istek. Fakat, Carlos Carvalhal’in ilginç bir oyun sistemi var. Takım tek farkla öne geçtiği anda frene basıyor. Buna rağmen Beşiktaş gol aramaya devam etti. Ne zaman ki, Manuel Fernandes’in geri pasıyla Bursaspor gol buldu, Carvalhal frenden ayağını çekti. Bu durum çok etkisini gösteremeden Edu ile öne geçti Beşiktaş. Bursaspor tüm maçta 8 dakika kadar eşit olabildi skorda.

İkinci yarıda ise Carvalhal’in freni yüzünden Beşiktaş kalesinde bir çok pozisyon gördü. İşte burada yetenek farkı ortaya çıkıyor. Beşiktaş bulduğu pozisyonları gole çevirebilirken, kadrosunda yıldız niyetine bir oyuncu bulunan Bursaspor bunları gole çeviremedi. Mustafa Pektemek’in 83. dakikada bulduğu gol de böyle değerlendirilmeli. Fernandes ile aralarındaki paslaşmalar sonrası gelen gol ile maçın son 10 dakikası taraftarların kutlamaları ile geçti.

Golün dakikasında ilginç bir görüntü vardı. Edu’yu oyundan alıp, Mustafa Pektemek’i oyuna soktuğunda Carvalhal, takımı hücuma çıkartmak istedi denilebilir. Fakat Carvalhal, gol olup sevinirken yanında defans oyuncusu Sidnei hazır bekliyordu. Golden hemen sonra da zaten Almeida ile değişti bu oyuncu. Yani Carvalhal, Mustafa’yı soktuktan sonra hemen onu ilerde yalnız bırakacak hamleyi de yapacaktı ki, Beşiktaş’ın şansına bu hamleyi yetiştiremedi.

Sonuç olarak Beşiktaş aradaki yetenek farkının sahaya yansımasıyla maçı kazandı. Maçın gerilimli olması da, olumsuz yanların üzerinin örtülmesine neden olacaktır.

Son olarak maçı sunanlara bir not: Ertuğrul üzülme, hayat devam ediyor! sloganı kaybeden takım teknik direktörüne moral vermek için değil; kaybettiği bir karşılaşma sonrası hırssızlığı ile taraftarı çılgına çeviren bir eski teknik direktöre yanıt vermek için atılmış olmalı!

Yeşil Gazete yazıları ve diğer yazılar için: http://www.urbarli.net

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.