Spor

Yorum: Gönülsüz Beşiktaş, Kasımpaşa’yı yaktı

0

Tüm Türkiye, milletvekili listelerine, kim kaçıncı sırada ona odaklanmışken ve lig maçlarının da “önemli” olanları bitmişken, bir pazartesi maçına ilginin az olmasından doğal bir şey olamaz. Fakat  ribünlerdeki büyük boşluklar (kameraların insan çekmekte zorlandığı bir karşılaşma yaşandı) da bu kadar doğal karşılanamaz. Kasımpaşa’nın deplasmana kontenjan uygulaması yapması ama ev sahibi tribünlerini dolduramaması da bunun önemli bir nedeni. Maçın sonucu da pek kimsenin umrunda değil.

Bu tip maçları oynamak, oyuncular için ne kadar zorsa, sanırım maçı izleyip yazmak isteyenler için de o kadar zor. Yetenekli oyuncuları izlemek dışında ve takımları/futbolu sevmek dışında da bir neden yok aslında. Beşiktaş sezonun kalanı için en önemli üç maçından bir tanesini kupada oynadı ve en zor üç maçından ikincisini anlamsız hale getirdi.  Bu önemli bir gelişme tabii ki. Avrupa için, transferler için, antrenör için kupayı kazanmak önemli.

Buna karşılık, Kasımpaşa, çok kritik maçlara çıkıyor ve kazansa da yetmeyecek bir pozisyona girdiler. Maçı izlenebilir, Beşiktaş’ı da hırslandıracak hale getirecek unsur bu. Tabii ki, bir de maçın başında sürekli Beşiktaş’a küfreden Kasımpaşa taraftarı da var.

Beşiktaş sezonu bitirdiği, en azından gelecek sezona açık açık hazırlandığı için durum ilginç bir hal alıyor aslında. Gazetelerde geleceklere ve gideceklere yönelik hergün haber çıkıyor neredeyse. Şu ilk 11’e baktığımızda bile, “güya” Tayfur Havutçu’nun gidebilir dediği oyuncular oynuyor. Bir çelişki mi? Bu oyunculardan ne beklenebilir, orası düşünülmeli.

Gönderilmek istenen oyunculardan Almeida golünü attı. Böyle bir oyuncu üzerinden sürekli “uyum” haberleri çıkartan basın için güzel oldu. Yavaş yavaş gollerini atmaya başladı Almeida. Quaresma’nın asisti de üzerinde durulması gereken bir noktaydı.

Golden sonra ise ne Beşiktaş ne de Kasımpaşa bir etki koyabildi oyuna. Yeri geldiğinde Beşiktaş yetenekli ayaklarıyla gerektiği kadar oynadı ve maçı bitirdi. Üzerinde gerçekten çok konuşulacak bir maç olmadı.

Beşiktaş’ın bundan sonra iki önemli maçı var. Bir tanesi Gençlerbirliği ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasındaki kupa yarı final maçı. Diğeri de Türkiye Kupası’nın finali. O maça kadar Beşiktaş kah böyle kazanacak, kah kaybedecek, kah yeteneklerini gösterecek.

http://www.urbarli.net

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.