Spor

Yorum: Beşiktaş ligi gençlerle bitirdi

0

Ligin son maçı olmasına rağmen, kesinlikle gerçek futbolseverler için ilgi çekici bir maç bu. Gaziantep ile Bursaspor arasındaki ederi milyon liralar olan üçüncülük yarışını bir kenara bırakarak baktığımızda Beşiktaş’ın kadrosunu görürüz. İsmail Köybaşı (22), Necip Uysal (20), Onur Bayramoğlu (21), Rıdvan Şimşek (20) ve Atınç Nukan (18) ilk 11’de. Yabancılarını tatile göndermiş Beşiktaş. Toplamış gençleri gelmiş Antep’e. Yedeklerde durum daha da net. Rüştü’yü bir kenara bırakırsak, Cumali Bişi (18), Mertcan Demirer (18), Doğukan Pala (19), Oğuz Ceylan (21), Furkan Şeker (19) ve Volkan Ekici (20) yedekleri oluşturuyor. Bir kaç abi dışında tamamen gençler neredeyse. Bobo’yu, Hilbert’i de abi sayabileceğimiz bir kadro bu.

Bu yüzden heyecan verici ve ilgi çekici bir durum bu. Ne yapacaklar? Neler yapabilirler? Gelecek seneye kim kalır? Yoksa bir daha bu oyuncuları görmemiz için 365 gün geçmesi mi gerekir? Necip’in ve İsmail’in bir anlamda “yırttığı” kesin. Onur ve Rıdvan ise şu an tam ortada, Atınç ise ümit vaadediyor. Yedekleri açıkçası pek kimse bilmiyor.

Maça dönersek, kim üçüncü olacak sorusunu hakem hemen yanıtlayabilirdi. Gaziantepsporlu Wagner’in Necip’in göğsüne attığı tekme ve gelecek kırmızı kart ile maç kolaylanabilirdi ama son maç rehavetine hakem de katılmış olabilir. Buna rağmen genç Beşiktaş’ın, hırslı Gaziantep karşısında iyi direnip, oyunu ortada tutabildiğini gördük ilk yarım saatte. Net bir üstünlük kuramaması ve ilerde çoğalamaması ise bana kalırsa kadronun yaşından değil; kadronun yapısından ortaya çıkan bir durum. Oyunculara baktığımızda topu ileri taşıyacak, Bobo ile gole götürecek net olarak sadece Onur’u görebiliyoruz. Böyleyken, genç ya da tecrübeli, gol atmak zor olacaktır. Buna bir de Hilbert’in pek iyi oynamaması da eklenince iş iyice zorlaşıyor. Biraz daha formunda bir Hilbert, Beşiktaş’ı öne geçirebilecek üç pozisyondan bir tanesini en azından gol yapabilirdi.

İlk yarı da ikinci yarı gibi golsüz bitti. Hatta şöyle ki, ikinci yarı, ilk yarıdan daha pozisyonsuz ve zevksizdi diyebilirim. Bunda, Bursaspor’un ilk yarıda öne geçmesi de etkili olabilir tabii ki. Beşiktaş, ikinci yarı üç genç oyuncuyu oyuna soktu. Onlar da yazı belli bir motivasyonla geçireceklerdir. Bu maça onlar açısından baktığımda şunu görüyorum ben: Beşiktaş, tatilden yabancılarını getirip, gençleriyle kaynaştırırsa bu yeterli olacaktır. Gaziantepspor, bu sene ligin son haftasına kadar üçüncülük kovalamış bir takım ve gençler bu takım karşısında ezilmedi.

Sonuç olarak sezon bitti, Beşiktaş kupa ve hayal kırıklığı ile tamamladı. Kötü geçen bir sezonu bile kupa ile tamamlamak ise olumlu bir durum. Seneye, Avrupa’da ve ligde iddialı bir Beşiktaş olacaktır. Olmalı da çünkü göründüğü kadarıyla seneye Galatasaray da geliyor.

Yeşil Gazete ve diğer yazılar için: http://www.urbarli.net

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.