Spor

Yorum: Beşiktaş İtalyan oyunu ile Trabzonspor’u geçti

0

Deplasman seyircisinin giremediği bir maç daha yaşandı. Zaten olan bir durumu tekrar yazmamın nedeni ise Trabzonsporlu taraftarlar ile Beşiktaşlı taraftarlar arasında o seyircisiz deplasman kararını yırtıp atan bir dayanışmanın gerçekleşmesi tabii ki. Beşiktaşlı taraftarlar maçtaydı. Trabzonsporlular ile içiçe izlediler maçı. Son dakikaları gayet sert ve sinirli geçen bir maçta oldu bunlar. İnsanca birlikte izlenen bir maçta herhangi bir tatsızlık çıktığına dair haber de yok. Demek ki, siz seyircileri ayrı yerlere kapatmaz, insan muamelesi yaparsanız her şey gayet iyi olabiliyormuş.

Maça geçersek, Beşiktaş’ın kadro eksikliği ile Trabzonspor’un yorgunluğu karşı karşıya geldi. Bu ikisi birleşince de bir orada bir burada diye adlandırılabilecek bir maç olmadı haliyle. Beşiktaş’ın oyun kontrolünü tamamen, topu ise kısmen Trabzonspor’a bıraktığı bir ilk yarı ve oyunun dengelendiği bir ikinci yarı oynandı. Belki de İnter’in haftaiçi yapmak istediğini, hakkıyla yaptı Beşiktaş. Carlos Carvalhal‘ı bu açıdan tebrik etmek gerekir.

Oyuna hakim bir Trabzonspor varken, neredeyse tüm tehlikeli pozisyonları Beşiktaş buldu. Sakin geçen ilk yarıda bile iki gol bulabilirdi Beşiktaş. Bu oyun sistemi göze hoş gelmeyebilir ve tercih edilmeyebilir. Örneğin ben, Beşiktaş’ın bir İtalyan takımı ile karışık, deplasmana gelmiş bir Anadolu ekibi oyununu tercih etmesini istemem. Fakat sağlam bir defans kurgusu kurması açısından izlemesi zevkli bir maçtı. Bazı pozisyonlarda bir Trabzonsporlu oyuncunun başında üç Beşiktaşlı oyuncu vardı.

Tabii bu sistemin başarılı olmasının bir başka nedeni de Quaresma’nın çok etkili ve hedefe yönelik oynamasıydı. Her zaman çalım attı Quaresma. Bu özelliğini hiç saklamadı fakat bu maçta tehlikeli bölgelerde ve gole yönelik hamleler gerçekleştirdi. Çok uzun süredir bu kadar gol kaçırdığı bir maç olmamıştı. Çünkü pozisyona giremiyordu Quaresma.

Trabzonspor ise oyuna hakim olmasına rağmen, pozisyona girmekte zorlandı. Belki kalabalık ve yerinden hareket etmeyen defansın içerisinde araya top atarak Burak’a pozisyon yaratma taktiklerine çok bağlı kaldılar ama kalabalık defansın içerisinde bunu sadece bir kere başardılar. Dakika 89’da gerçekleşti bu durum, fakat Burak bunu gerçekleştiremedi.

Sonuç olarak Beşiktaş enteresan bir durumda. Ligin Play-Off’lu olması ve bunun da en önemli adaylarının Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor olması sebebiyle bu enteresanlık. Beşiktaş bu üç takıma karşı da üstünlük sağladı. Belki iki beraberlik, bir galibiyet aldı fakat oyun olarak beraberlik aldığı maçlarda üstündü, galibiyet aldığı bu maçta ise baskın değildi. Bu dörtlü Play-Off’un gerçekleşmesi halinde Beşiktaş’ın şansının yüksek olacağı açık. Fakat sorun şu ki, Beşiktaş’ın o dört takım arasına girip giremeyeceği belli değil. Çünkü, diğer takımlara karşı etkili olamıyor Beşiktaş.

Yeşil Gazete yazıları ve diğer yazılar için: http://www.urbarli.net

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.