Spor

Yorum: Beşiktaş iki attı, çok kaçırdı

0

Hava soğuk, tribünler dolu değil, rakip ligin dördüncüsü, Beşiktaş’ın iki puan altında yani güçlü, Beşiktaş ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmayı kaybetmiş, Eskişehirspor’da teknik direktör değişikliği olmuş ve en başarılı yerli teknik direktörlerden bir tanesi takımın başına geçmiş. Bu şekilde bakıldığında, Beşiktaş için ikinci yarıya başlamak adına olabilecek en zor rakiplerden biri Eskişehirspor. Bunların üzerine de, İstiklal Marşı çalınırken stadyumu kaplayan sis.

Maç başlamadan önce bir soru: Uludere’de öldürülen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için neden saygı duruşunda bulunulmadı? Devlet öldürdüğü için mi?

Gerçi bu tip soruların ne önemi var bilmiyorum. Ya da bir önemi var mı? Mesela şu ligin başlama tarihi ile transfer döneminin başlamasının tarihi arasındaki uyuşmazlık hakkında da sorular sorulabilir. Bir işe yarar mı?

Maça dönersek, 40. dakika bir istatistik yayınlandı. Beşiktaş’ın 215 başarılı pasına karşı, Eskişehirspor’un 71 başarılı pası vardı. İlk yarıyı anlatmak için bu istatistik yeter de artar aslında. Sis bir çoğalıp bir kaybolurken, Beşiktaş da bir baskı kurdu rakip kalede, bir geride top çevirdi.

Bu kadar baskı kurulan, pas yapılan yani topa sahip olunan bir maçta golü bulamaması Beşiktaş için eksi bir durum. Bu durum nasıl artıya çevrilir Beşiktaş üzerinde durmalı. Edu’nun ve Almeida’nın formsuzluğu ve gollerin defans oyuncuları başta olmak üzere diğer oyunculardan gelmesi hem olumlu hem de olumsuz bir durum. Quaresma’nın da en formda olduğu dönemde sakatlanması ile gol yollarında orta sahanın da sesi kısıldı.

İkinci yarıya da Beşiktaş büyük bir baskıyla girdi. Bu baskı sonucu oluşan pozisyonda mutlak bir gol pozisyonu kornere evrildi. O kornerden gelen top ise Sivok tarafından gol yapıldı. Yine bir duran top, yine bir kafa golü ve yine bir defans oyuncusu.

Tabii haksızlık etmemek gerekir. Hem Beşiktaş forvetlerine, hem de Eskişehirspor kalecisine… Eskişehirspor’un kalecisi İvesa Vanja mükemmel bir maç çıkardı. Kalesinde iki gol görmesine rağmen maçın en iyi oyuncusuydu. Cüssesini ve cüssesine göre şaşırtan çevikliğiyle tek başına oyunda tuttu takımını Hırvat kaleci.

Yine bir istatistikle devam etmek iyi olabilir. 75. dakikada Beşiktaş topa %68 sahipti. Eskişehirspor bu dakikadan hemen sonra yapılan değişiklikle üç forvete döndü. Baskılı ve topa sahip olan Beşiktaş’a karşı, elindeki bütün hücum oyuncularını sahaya süren bir Eskişehirspor oldu sahada. Bunun sonucunda topla oynama biraz daha dengeye girse de, Beşiktaş aynı oranda pozisyon buldu. Bu pozisyonların bir tanesinde de dakika 89’da Mustafa Pektemek oynaması gereken forvetlerden bir tanesi olduğunu kanıtladı.

Sonuç olarak Fenerbahçe’nin puan kaybettiği haftada Beşiktaş’ın Play-Off sınırındaki diğer takım olan Eskişehirspor’u yenmesi ve lige böyle başlaması önemli. Şimdiden Play-off puanlarına bakarsak, Galatasaray’ın 20, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın 18, Eskişehirspor’un da 15 puanı var.

Yeşil Gazete yazıları ve diğer yazılar için: http://www.urbarli.net

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.