Spor

Yorum: Beşiktaş içerden ve dışardan alta çekiliyor

0

Gaziantepspor ile Beşiktaş arasında oynanan maçın, 3 Ekim 2011 Pazartesi günü üst düzey liglerde oynanan tek lig maçı olduğunu biliyor musunuz? Başka bir tane ligde bugün maç oynanmadı. Sadece Türkiye’de oynandı maç.

Neden? Çünkü Milli Takımlar toplanıyor ve üst düzey liglerde her takım milli oyuncularıyla maçlara çıkıp, oyuncularını daha sonra takımlarına yollarken, bu maç ayarlanamadığı için Beşiktaş Ricardo Quaresma ve Tomas Sivok’tan yoksun olarak çıkıyor maça. Ekrem Dağ ve Filip Holosko da alınan özel izinle oynayabiliyor. Sadece bu maçın bugün oynatılması sonucu ortaya çıkıyor bu durum. Şu olaya yüklenebilecek sıfat o kadar bol ki.

Maça gelirsek; Guti Hernandez’in anlaşılmaz nedenlerle silindiği, Quaresma’nın ise bürokratik beceriksizliklere kurban verildiği bir Beşiktaş’tan geriye, hücumda yetenek fakiri olan iyi bir defans takımı kalıyor. Antalyaspor maçında da böyleydi, Gaziantepspor maçında da böyle. Quaresma, bir futbolcudan çok daha fazlası Beşiktaş için. Bir kere, birden fazla oyuncuyu meşgul ediyor. Topu alan Beşiktaş orta sahası kime atacağım diye düşünmeden, hemen onu buluyor. Simao Sabrosa da benzer bir görev alabilir ama fiziksel olarak bu kadar silik olduğu bir dönemde böyle bir görevin yanından bile geçemiyor Simao.

Tüm bunların üzerine Carlos Carvalhal’in anlaşılmaz taktiği eklenince durum iyice anlamsız bir hal alıyor. Tek forvet Mustafa Pektemek’in bir yanına silik Simao’yu, bir yanına da yetenek konusunda çok büyük eksiklikleri olan Holosko’yu koyduğunuzda, hücum edemeyeceğiniz de belli oluyor. Zaten bunların arkasına da Manuel Fernandes, Mehmet Aurelio ve Necip Uysal’ı koyuyorsunuz. Kim gol atacak? Kim gol pozisyonuna girecek? Mümkün değil.

Carlos Carvalhal’in defans aşkı o kadar büyük ki, Necip Uysal oyundan atıldığında, ilk hamle olarak tek forvet olan Mustafa Pektemek’i oyundan çıkartıp, Roberto Hilbert’i oyuna alıyor. On dakika sonra Edu’yu oyuna alırken, bu sefer yine bir ileri uç elemanı olan Simao’yu çıkartıyor. Hem on dakika takımı hücum silahsız oynatıp, hem de zaten yalnız olan hücumu daha yalnız bırakıyor. Şimdi soru şu: Gaziantepspor teknik direktör değiştirmiş ve şimdiye kadar bir beraberlik dahi alamamış bir takım. Bu takıma karşı bile Beşiktaş “çekinik” oynayacaksa, şampiyonluk iddiasının arkasında nasıl durabilecek? Sıfır puanlı bir takımdan Beşiktaş’ı Rüştü Reçber koruyorsa, bu işte bir terslik yok mu?

Son olarak, Pazartesi günü saat 20.00’de oynatılan bir karşılaşmada tribünlerin yarısından fazlası boştu. Pazar günü saat 16.00’da oynansa aynı mı olurdu? Hakem Halis Özkahya da, maçı çok iyi yönetti. (İsmail Köybaşı‘nın kırmızı kartından önce çok açık bir ofsayt vardı. Yardımcı hakemin de görmemiş olması imkansız. Pozisyon yukarıda!) Eğer Beşiktaş hücum etseydi, verdiği kartlarla Gaziantepspor eksik kalabilirdi ama Beşiktaş savunmayı seçti, kendisi eksik kaldı.

Carlos Carvalhal sevimli bir kişi olabilir, çok mükemmel bir karakteri olabilir ve atılan gollere kendisi atmış gibi sevinebilir ama Beşiktaş’ı “büyük” oynatmıyor. Oynatamıyor.

Yeşil Gazete yazıları ve diğer yazılar için: http://www.urbarli.net

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.