Spor

Yorum: Beşiktaş beraberliği bile hak etmedi

0

Antalyaspor ile Beşiktaş arasında oynanacak karşılaşma, hemen hemen bütün yazarların bir iddiasını sınamak için yeterli veriyi verecek bize. Nedir bu iddia? Beşiktaş, Quaresma olmadan daha iyi! Bu iddianın kaynağı belli. Bursaspor maçında, 77. dakikada kırmızı kart gördükten sonra Quaresma, Beşiktaş üzerindeki tutukluğu atmıştı ve üst üste gelen gollerle de maçı kendisine çevirmişti.

Şimdi ise Quaresma tamamen yok. Böylece bu iddia gerçek mi değil mi görebileceğiz. Tabii bu noktaya gelmişken bir başka sorunun üstüne gitmek lazım. Bu, bizim medyamızda olan yabancı düşmanlığı ve özellikle eski futbolcularda ortaya dökülen, yetenekli futbolculara karşı olan kötü hisler… Guti’ye, Quaresma’ya ya da yeri geldiğinde başka takımların başka yıldız oyuncularına karşı da takınacaklar bu tutumu. Yönetimlerin de akıllarında her zaman başka hesaplar olduğu için, bu takınılan tutumlar karşılık bulabiliyor ne yazık ki! Örneğin Guti! Neden oynamıyor? Oynayamaz mı? Gereksiz mi? Oynaması gerektiğine işaret etmek için tek maça bakmak yeterli. Beşiktaş’ın deplasmanda kaybettiği Alania maçını gözünüzün önüne getirin. Guti çıkana kadar, takım defansı nasıldı, çıktıktan sonra nasıldı! Yeter de artar bile. Beşiktaş’ın yumuşak (çürümüşlükten yumuşak) bir karnı var. O, Mendes diye bir futbol menejeri. Bu kişinin “ol” dediği oluyor takımda. Şimdi bu yumuşak karından da hareketle ilk önce Guti’nin üzerine el birliğiyle gidildi. Sonra oklar Mendes’e de dönünce sıra Quaresma’ya geldi. Eleştiriler de “Bu Portekizliler de çok oluyor!” şekline büründürüldü. “Çete çıktı, Beşiktaş Bursaspor’u yendi” bile yazıldı.

Maça gelirsek, tüm maçın özeti şöyle yapılabilir: Eğer bugün Beşiktaş’ın bulduğu pozisyonları, Antalyaspor; Antalyaspor’un bulduklarını da Beşiktaş bulsaydı ve maçı da 1-0 Antalya kazansaydı, Beşiktaş taraftarı maçtan mutlu olarak ayrılırdı. Hani derler ya iki farklı maç izledik, ilk 45 dakikada oynanan oyunla, ikinci 45’te oynanan oyun farklıydı diye. Bu maçta da iki farklı maç izledik sanki. Ama bu sefer ayrım, ilk 15 dakika ve kalan 75 dakika… 15. dakika Antalyaspor ilk pozisyonunu buldu. Fakat, o dakikaya kadar Beşiktaş farkı üçe çıkartabilirdi. Sonra oyun döndü.

İlk 15 dakika, Beşiktaş oyuna hakimdi, kalan 75 dakika ise ya dengede gitti karşılaşma ya da Antalyaspor’un hakimiyetine girdi oyun. Öyle bir maç oynandı ki düşünün maça 4 dakika uzatma eklendi ve tribünler hakemin maçı bir an önce bitirmesi için o dakikaların geçmesini bekledi. Peki neden böyle oldu?

İlk önce, Beşiktaş yine tek forvet ile maça çıktı. Mustafa Pektemek uzun süre tek forvet olarak oynadı. Yalnız kalması kaçınılmazdı. Edu oyuna girdiğinde ise çıkan oyuncu Mustafa oldu. Yalnız kalma nöbeti ona geçti. Bu maçın Quaresmasız Beşiktaş’ın daha iyi olduğu savlarının bir testi olacağını söylemiştim. Açıkçası, köşe yazarlarımız bu testi geçemediler. Quaresma’sız ve (bence) özellikle Guti’siz bir Beşiktaş’ın top tutması ve isabetli pas yapması çok zor. Yapamadı da. Quaresma’nın attığı çalımları, Guti’nin paslarını ve bu iki oyuncunun faul almasını aradı Beşiktaş. Topa sahip olma oranında bile maçı geride bitirdi Beşiktaş. Maçın orta saha için olumlu olan tek noktası Simao’nun kanatta oynamadığı zaman daha verimli olduğunun ortaya çıkmasıydı.

Sonuç olarak, Beşiktaş beraberliğin bile Antalyaspor’a haksızlık olacağı karşılaşmayı kazandı. Arada kötü oynanan karşılaşmaları da kazanmak lig gibi uzun bir süreç içerisinde gereklidir. Fakat, arada da iyi oynamak, büyük takım gibi oynamak, oyunun hakimi olmak gerekir. İlk dört haftada Beşiktaş bunu izletemedi taraftarlarına.

Yeşil Gazete yazıları ve diğer yazılar için: http://www.urbarli.net

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.