Spor

Yorum: Beşiktaş Avrupa’ya en doğudan başladı

0

Türkiye’de futbolun en temel problemlerinden bir tanesi rakibi analiz etmek ve bu analize göre rakibin gücüne uygun olarak oynamak olmalı. Böyle bir problemimiz olduğu için ve bu analizi yapamadığımız için de ezber cümlelerle konuşuyoruz kaçınılmaz olarak. “Rakibi hafife almamak gerek!” bu ezber cümlelerin en çok telaffuz edileni.

Beşiktaş da Alania maçına çıkarken bu sözü defalarca söyledi(k)! Rakip, Rusya’da ikinci lig’de oynuyor olabilirdi, adını çok büyük bir kesim ilk defa duymuş olabilirdi, hiçbir futbolcularını tanımıyor olabilirdik ama rakibi de hafife almamak gerekirdi!! Tamamen ezber analizler sonucunda ortaya çıkan bir sonuç! Şimdi, eğer Alania takımı hakkında gerçekten bir analiz yapılsaydı, bu takımın nasıl kötü ve sıradan bir takım olduğu görülürdü. Eğer bunu görmezseniz, rakibi hafife almayacağız diyerek, Beşiktaş dizginlersiniz ve farkı ikiye çıkarmak için hakemin yarattığı bir penaltıya ihtiyaç olur. İyi bir analiz sonucunda bu fark(lar) çok daha çabuk olurdu. Bir Avrupa Kupası maçında rakibi hafife almayacağız diye, aradaki sıklet farkını sahaya yansıtmaktan çekinmek kadar yanlış bir şey olamaz!

Maça gelirsek, maçın bir “ilk” maç olduğu çok belliydi. Özellikle ilk yarı,  Holosko’nun katkısıyla da maçın genelinde, Beşiktaş orta sahası ezbere atılması ve alınması gereken paslarda hatalar yaptı. Bu durum da takımın hücuma çıkmasını engelledi doğal olarak. Bu tip hatalar da kısa sürede düzelirse, geçen seneden daha etkili bir takım ortaya çıkacağı mutlak. Maç içerisinde bile bu gelişme izlendi. En organize atağın 89. dakikada gerçekleşmesi (ve Almeida’nın golü bulması) buna bir kanıt.

Maçın en etkili oyuncuları olarak, Mustafa Pektemek, Fernandes ve Ernst gösterilebilir. Etkisiz olarak da Holosko, İsmail ve Guti. Ernst’in hem topla, hem de topsuz olarak takımı iyi yönlendirdiği görülüyor. Kanatlarda bomboş bekleyen oyunculara top atılmadığında, gidip alıp attı Alman oyuncu.

Son söz olarak taraftara gelmek gerekirse, sahanın dolup dolmayacağı önemli bir gösterge olacaktı. Beşiktaş’ın üzerinde de kara bulutlar dolaşıyor ve buna karşı taraftarın göstereceği tepki önemliydi. Tribünler doluydu, ilk maçın şaşkınlığını çok çabuk attı taraftarlar ve goller geldikçe de coştular.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.