Spor

Yılın golü Hamit Altıntop’tan

0

2007 yılından bu yana Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih forması giyen yıldız futbolcu Hamit Altıntop, “Dünyada Yılın Golü” ödülünü alarak büyük bir başarıya imza attı.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’nin internet sitesi FIFA.com’un kullanıcıları, Türk Milli Takımı’nın Euro 2012 elemelerinde Kazakistan ile oynadığı maçta, Hamit’in ceza sahası dışından rakip fileleri havalandırdığı voleyi, yılın en güzel golü seçti.

Hamit, attıkları gollerle FIFA kurulu tarafından ödüle aday gösterilen yıldız futbolcular Matthew Burrows, Linus Hallenius, Lionel Messi, Samir Nasri, Neymar, Arjen Robben, Siphiwe Tshabalala, Giovanni van Bronckhorst ve Kumi Yokoyama’yı geride bırakarak büyük bir başarı elde etti. Dünyanın en güzel golünü seçmek için yapılan oylamaya 1 milyondan fazla futbolsever katıldı.

Hamit Altıntop, Zürih’te düzenlenen törende ödülünü sürpriz bir isimden, yılın golünü yiyen Kazakistan kalecisi Andrei Sidelnikov’dan aldı.

Golü izmelek için: tıklayınız

“Gollerimin devamı gelecek”

29 yaşındaki yıldız futbolcu, ödül töreninin ardından FIFA internet sitesine verdiği demeçte, Kazakistan’a, kariyerinin en muhteşem golünü attığını, ödülü almaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Çocukluk yıllarından bu yana Ronald Koeman ve Ingo Anderbrugge’nin şutlarını kendisine örnek aldığını anlatan Hamit, “Uzak mesafeden şutlar konusunda yeteneğe sahip olduğum için çok mutluyum. Katar’daki Bayern Münih kampı sırasında yine benzer bir gol attım. İnşallah bu gollerimin devamı gelecek” dedi.

2004 yılından bu yana Türk Milli Takım formasını giyen Hamit Altıntop, Bundesliga’da 171 maçta 14 gol kaydetti. Hamit, 73 maça çıktığı Bayern Münih formasıyla 17 kez rakip fileleri havalandırdı.

FIFA’nın ünlü Macar futbolcu Ferenc Puskás anısına verdiği ödülü, geçtiğimiz yıl Cristiano Ronaldo kazanmıştı.


© Deutsche Welle Türkçe

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.