Türkiye

Yeşiller/Sol eş sözcüsü Turan, “MYK’mızda trans birey var”

0

Etha’nın “Solun LGBT ile imtihanı” başlığı altında gerçekleştirdiği dizi söyleşilerin konuğu olan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşiller/Sol) Eş Sözcüsü Sevil Turan, Yeşiller/Sol olarak parti organlarında yüzde 5 LGBT kotası uyguladıklarını belirterek, “MYK’mızda trans birey var. Bu bakımdan da biz parti olarak tekiz” şeklinde konuştu.

Yeşiller/Sol’un parti programında da ayrı bir başlık altında LGBT politikası bulunduğunu dile getiren Turan, Türkiye’deki siyasi partiler içinde LGBT’lere parti içinde alan açma anlamında tek parti olduklarını vurgulayarak, “Tüzüğümüzde kotalar var. Kotalardan bir tanesi de LGBT kotası. Yüzde 5’tir. Aynı şekilde gençler, kadınlar ve engelliler içinde kotalarımız var. Biz bu meseleyi ele alırken, pozitif ayrımcılık olarak değerlendirmedik, temsilde adalet olarak düşündük” dedi.

Parti programlarında bildiği kadarı ile programında bir başlık altında LGBT politikası olan tek parti durumunda olduklarının da altını çizen Yeşiller ve Sol Gelecek eş sözcüsü Sevil Turan, “Bunu toplumsal cinsiyet eşitliği ve LGBT olarak ayrı bir başlık olarak aldık. Kadın politikalarından ayrı olarak. Bunun dışında çalışma gruplarımız var. Çalışma gruplarından bir tanesi de LGBT ve toplumsal cinsiyet çalışma grubu. Parti üyesi olmayanların da dahil olup, parti politikaları oluşturabilecekleri zeminler yaratmak için kurgulandı” diye konuştu.

Türkiye’nin 26 ilinde örgütlü bir parti olduklarını belirten Sevil Turan, “Yeni bir ilde örgüt kurma aşamasında oradaki aktivistler LGBT örgütleri ve aktivistleri ile irtibata geçip partinin oluşma aşamalarında onlarla beraber yer almaya özen gösteriyor. Çünkü bizim partimizin politik ilkeleri bağlamında mağduriyetler arasında bir öncelik sıralaması yoktur ve eşit anlamda her alanda bir adalet anlayışıyla hareket ediyoruz.” dedi.

(Etha)

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.