ManşetYeşillerden

Yeşiller/Sol Ankara’dan: “70 günde neler yaptık?”

0

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Ankara İl Örgütü kuruluşundan itibaren katıldığı etkinlik ve eylemleri, düzenlediği panel ve söyleşileri “70 günde neler yaptık?” çalışması ile derledi.

22 Aralık 2012’de kurulan Ankara İl Örgütü daha kurulduğu gün ODTÜ protestosunda gözaltına alınan öğrencilere destek vermek için Ankara Adliyesi önündeydi. İl örgütü iki ayı geçen zamanda emeğin ve ekolojinin ihlal edildiği her yerde haksızlıkllara ve doğanın tahribatına izin vermeyeceğini gösterdi.

28 Aralık’ta Roboski Katliamının yıldönümünde meydanlarda suçluların bir an önce ortaya çıkarılmasını talep eden Yeşiller/Sol Ankara, Ocak ayında yeni yerine taşınmasını takiben etkinliklerine de hız verdi.

19 Ocak’ta Hrant’ın arkadaşları ile birlikte, “Buradayız Ahparig” diyen Ankaralı Yeşiller/Sol üyeleri, 12 Şubat tarihinde de Pınar Selek’e destek için Esmeray’ı yeni yerinde misafir etti. Esmeray’ın “Bizim Atölye” oyununu izlemeye gelen Ankaralılar Pınar Selek’e de destek oldular.

Yeşiller/Sol Ankara’nın yurtdışında bile yankılanan eylemi ise 27 Şubat’ta TBMM önünde gerçekleşti. Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Yasa Tasarısı’nın aynı hafta içerisinde TBMM genel kurulunda görüşülecek olması nedeni ile meclis önünde toplanan Yeşiller/Sol Ankara üyeleri tabiatı sermayenin insafına bırakacak bu yasanın bu şekli ile çıkarılmasına müsade edilmeyeceğini gösterdi.

Yeşiller/Sol Ankara tarafından hazırlanan, “70 Günde Neler Yaptık?” derlemesine buradan ulaşabilirsiniz.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.