ManşetYeşillerden

Yeşiller/Sol alternatif anketinin sonucu: Panik yapma. Kimse nükleer istemiyor!

0

Fukuşimanın ikinci yıldönümünde Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Ankara üyesi nükleer karşıtları alternatif bir eylem deneyimi için Ankara sokaklarına çıktı. Ankaralıların anket ile nükleer hakkında düşüncelerinin ortaya çıkarıldığı çalışmada katılımcıların büyük çoğunluğu nükleere karşı olduğunu belirtti.

Alternatif eylemde amaç hem yüzyüze diyaloglar ile Ankara halkının nükleer enerji ve nükleer santraller konusundaki farkındalık düzeyi hakkında bilgi edinmek, hem de bilgi paylaşımı sağlayarak bu bilgi düzeyini yükseltmek olarak belirlendi

Farkındalık çalışması için anket araştırması yapıldı. Çalışma sırasında katılımcılarla çok yönlü diyaloglar kuruldu. Her bir anket uygulaması, doğrudan katılımcı kadar, onun yanında bulunan arkadaşlarının veya aile üyelerinin de katıldığı bir sohbet havasına büründü.

Anket kullanılarak gerçekleştirilen alternatif eylem sırasında Ankara halkının nükleer enerji ve nükleer santrallerle ortak kaygıları taşıdığı ve Türkiye’de nükleer santral istemediği sonucu ortaya çıktı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Ankara üyesi aktivistlerin alternatif eylemlerinin Ankara’nın diğer semtlerinde de önümüzdeki günlerde devam edeceği belirtildi.

 

Fotoğraflar: Ali Serdar Gültekin

Haber: Gökçen (Ahbap) Özdemir

(Yeşil Gazete)

 

 

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.