Yeşil Havadis

Yeşiller’den Ulaştırma Bakanı’na yalanlama

0

Yeşiller Partisi tarafından yapılan açıklamada Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın üçüncü köprü hakkında halkı yanlış bilgilendirdiği ve umutsuzluğa sevketmek istediği bildirildi.

Ulaştırma Bakanı’nın torba yasayla yapılan değişikliklerle birlikte üçüncü köprünün önündeki engellerin temizlendiği iddiasının gerçek dışı olduğunu açıklayan Yeşiller, halkı mücadeleye devam etmeye çağırdı.

Açıklama şöyle:

“Ulaştırma Bakanı  Binali  Yıldırım gazetelerde yayınlanan demecinde artık 3. köprü için engel kalmadığını, ihale sürecini başlatacaklarını söylemiş.

Ulaştırma Bakanı AKP Hükümetinin her zamanki tavrıyla kamuoyunu yanlış bilgilendirmekte, her şeyi olupbittiye getirmeye çalışmaktadır.

Bakanın ifade ettiği gibi 3. köprü için her şey bitmiş değildir. Meclisten tüm demokratik hukuk teamüllerine aykırı biçimde geçirdikleri torba yasa ile Yüksek Planlama Kurulunun onay zorunluluğu kaldırılmıştır. Bu sadece bir ayrıntıdır.

Hükümetin ve otomotiv ve petrol lobisinin aşmaları gereken daha çok engel vardır.

1/100.000 Ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planı’nda 3. köprüye imkan tanımak için yapılan plan hükmü değişiklikleri, iptal talebiyle yargıya taşınmıştır ve yargı süreci devam etmektedir.
Yine aynı şekilde Danıştay kararı ile 1993 öncesi torba hükmüne koyularak ÇED’den muaf tutulan yatırımlar için ÇED zorunluluğu getirilmiştir, yani 3. Köprü projesi için ÇED alınması zorunluluktur.

Ulaştırma Bakanı halkı umutsuzluğa sevk etmek için gerçekleri gizlemektedir.

Yasal engellerin yanında Hükümetin aşması gereken en önemli engel İstanbulluların kararlılığıdır. İstanbullular 3. Köprü projesinin tehdit ettiği yaşam alanlarını savunmaya, kentin en son orman ve su havzalarının yok edilmesine karşı direnmeye kararlıdır.

3. köprü için kesilecek 2 milyon ağacı savunan 2 milyon İstanbullu olarak Bakan’a demokratik bir ülkede gece yarısı geçirilen torba yasalara dayanarak halkı kandıramayacaklarını hatırlatmak isteriz.”

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.