İstanbul SözleşmesiManşetYeşillerden

Yeşiller Partisi: İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz

0

Yeşiller Partisi Kadın ve LGBTİ+ Meclisi gece vakti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan kararla İstanbul Sözleşmesi‘nden çekilme kararına ilişkin bir açıklama yayınladı.

Açıklamada “Bir gece yarısı operasyonuyla İstanbul Sözleşmesi’nden çekilerek yaratılmak istenilen ve hukuki hiçbir dayanağı olmayan fiili durumu kabul etmiyoruz” denildi.

‘İstanbul Sözleşmesi meşrudur’

Sözleşme’nin meşruiyetini yasalar kadar önlemeye çalıştığı şiddetin katmerlenerek sürmesinden aldığı belirtilen açıklamada “İstanbul Sözleşmesi meşrudur. Hala yürürlüktedir” denildi.

Açıklamada “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, eşcinselliğin ‘toplumsal ve ailevi değerlerle bağdaşmadığı’ söylenerek LGBTİ+’lara yönelik nefret ve şiddet körüklenmektedir” ifadeleri kullanıldı.

‘Yaşamak için Sözleşme’yi yaşatacağız’

İstanbul Sözleşmesi’nin sadece kadınları değil, LGBTİ+’ları, çocukları, mültecileri, şiddete uğramış herkesi koruduğuna değinilen açıklamada “Sözleşmenin koruma kalkanında yer alan kesimlerin menfaatleri bir bütündür. İktidar sözleşmeden çekilerek hem LGBTİ+’lara yönelik nefret söylemini hem de kadına yönelik şiddeti cesaretlendirmiştir” yorumu yapıldı.Açıklama şu ifadelerle son buldu:

Yeşiller Partisi Kadın ve LGBTİ+ Meclisi üyeleri olarak açıkça ilan ediyoruz: Yaşamak için İstanbul Sözleşmesi’ni yaşatacağız. İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması için seferber olacağız.”

You may also like

Comments

Comments are closed.