Günün ManşetiManşetTürkiye

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Eylem Tuncaelli ve Naci Sönmez gözaltına alındı

0

HDP bileşenlerine yönelik yapılan operasyon kapsamında Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Eylem Tuncaelli ve Naci Sönmez de dahil çok sayıda kişi gözaltına alındı. HDK Eş Sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu da gözaltına alınanlar arasında.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sosyal medyada “Zeytin Dalı harekâtını” protesto ederek halkı sokağa dökmeye çalıştığı iddia edilenlere yönelik başlattığı soruşturma kapsamında HDP bileşenleri temsilcilerİ Ankara, İstanbul ve İzmir’de bu sabah yapılan operasyonlarda gözaltına alındı.

Avrupa Yeşilleri’nden kınama

Eylem Tuncaelli ve Naci Sönmez’in göz altına alınmaları üzerine Avrupa Yeşilleri de (European Greens) bir kınama mesajı yayınladı. Yeşil Sol Parti’nin göz altı haberini paylaştığı İngilizce metnin de ekli olduğu mesajda, “Türk otoriteleri tarafından yapılan bu eylemi tamamı ile kınıyor ve derhal serbest bırakılmalarını talep ediyoruz” denildi.

HDP Eş Genel Başkanı hakkında gözaltı kararı

Anadolu Ajansı (AA), HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu.

Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu da gözaltına alınanlar arasında

Barış İçin Akademisyenler bildirisi imzacısı ve HDK Eş Sözcüsü Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkan Vekili Fadime Çelebi, SODAP Sözcüsü Kezban Konukçu, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Eylem Tuncaelli ve Naci Sönmez, SYKP Eşbaşkanı Ahmet Kaya ve SGDF üyesi Ozancan Sarı’nın gözaltına alınan isimler arasında olduğu bildirildi.

Gözaltına alınan Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

Gözaltılar HDP kongresinin hemen öncesinde gerçekleşti

HDK Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit’in, İzmir Menemen’deki evine polis baskını yapıldığı kaydedildi.

Operasyonların haftasonu yapılacak HDP kongresi öncesine denk gelmesi dikkat çekti.

Dün partisinin genel merkezinde yaptığı basın açıklamasıyla, 11 Şubat’ta gerçekleştirecekleri kongrede aday olacak eş başkanları açıklayan Kemalbay, kongre sürecinin engellenmesi konusunu gündeme getirmişti. Kemalbay,  “Biz, engellemeler karşısında önlemlerimizi aldık” ifadelerini kullanmıştı.

 

(Cumhuriyet, Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.