Yeşil Gazete TVKoronavirüs SalgınıManşet

[Yeşil Gazete Tv] Bir cepten diğerine bağış kampanyası

0

Yeşil Gazete TV’nin yaptığı ilk canlı yayında Türkiye’nin koronavirüsle mücadele politikası masaya yatırıldı. Yeşil Gazete Yayın Yönetmeni Alev Karakartal, İPM kıdemli iklim uzmanı, Yeşil Gazete yazarı ve Halk Sağlığı uzmanı Dr. Ümit Şahin ve Yeşil Gazete editörü, sosyolog Koray Doğan Urbarlı’nın hazırladığı Karantina Günleri programında maske politikasındaki değişmeler ve bağış kampanyaları değerlendirildi.

Türkiye’nin maske politikasının değişmesinin temel nedeni olarak, “Hükümet virüse yakalanmış ancak serbestçe dolaşan kişi sayısının arttığını düşünüyor” tespitini yapan Şahin, “Sokakta virüs taşıyan birisine rastlama ihtimaliniz artmış durumda. Artık önlem olarak herkes hastaymış gibi davranmak zorundayız. DSÖ’nün politikasını değiştirmemesinin sebebi ise tamamen ekonomik bir durum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın bizzat tanıttığı ve banka hesap numaraları verdiği Milli Dayanışma Kampanyası‘nı değerlendiren Urbarlı ise şunları söyledi: “Bağış kampanyası iyi gitmiyor. İyi götürülüyor. Büyük bağışçıların tamamı ya doğrudan devlet kurumu ya da sırtını devlete dayamış yapılar. Aynı zamanda bağışçılar listesi bir HES, termik, maden şirketleri geçidi gibi…”

 

You may also like

Comments

Comments are closed.