Günün ManşetiKültür-SanatManşet

[Yeşil Gazete BIFED’de] 5. Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali başladı

0

Bu yıl beşincisi düzenlenen Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BIFED) Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan açılış töreniyle başladı.

Yönetmenliğini Petra Holzer Özgüven’in, koordinatörlüğünü Ethem Özgüven’in, başkanlığını Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz’ın üstlendiği BIFED törenine her yıl olduğu gibi bu yıl da ada halkının ve belgesel severlerin ilgisi yoğundu.

“Kültürel ve ekonomik erozyon etkisini ancak üreterek ve paylaşarak telafi edebiliriz”

Törende açılış konuşmasını yapan Petra Holzer Özgüven, “Bu bereketli adada BIFED’in beşinci yılı. Adanın yumuşak iklimi ve cömert toprağı insanları buraya çekmiş ve çekiyor hala. Aslına bakarsanız bu adadan alıyoruz sürekli. Bu adaya vermemiz de gerektiğini düşünüyorum. İçinde bulunduğumuz kültürel ve ekonomik erozyon etkisini ancak üreterek ve paylaşarak telafi edebiliriz. Festivale gelince; kimseyi unutmamam gerektiği için isim veremiyorum ama bizim bazı farklılıklarımız var diğer festivallerden. Ödül heykellerimizi her yıl farklı bir sanatçı yapıyor, festival çantalarımızı da. Adalılar festival ofisini konuklara verilecek yerel hediyelerle doldurdular, lütfen gelin görün. Tamamen bir dayanışma öyküsü bu. Arkasındaki emeğin ne kadarının göründüğünden emin değilim. Yalnızca son iki ay içinde tüm bilet ve ulaşımlar, altyazılar, teknik süreçler, uluslararası yazışmalar ve daha birçok iş için 35 kişilik bir ekip aralıksız bir çalışma içindeydi. Salonlar doldukça bu emeğe değdiğini düşünüyor hepinize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Festival yönetmeni Petra Holzer Özgüven

“BIFED’in en güzel yanlarından biri bizleri ortak değerlerde birleştirmesi”

Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz sağlık problemleri nedeniyle katılamadığı açılış törenine yazılı bir mesaj ileterek katılımcılara keyifli seyirler diledi.

“Bozcaada Belediye Başkanlığı himayesinde bu yıl 5. sini düzenlediğimiz ve tüm adalılar gibi benim de tüm yıl heyecanla beklediğim BIFED’in açılış törenine hepiniz hoş geldiniz. Sağlık problemlerim nedeniyle aranızda olamadığım için çok üzgünüm.

BIFED’in en güzel yanlarından biri bizleri ortak değerlerde birleştirmesi, ilerleyen günlerde daha sağlıklı olarak beraber olmak dileğiyle tüm katılımcılara keyifli seyirler diliyorum.

Hep beraber daha nice 5 senelere BIFED…”

Tören Andres Ibañez ve Alejandro Diaz’ın yönetmenliğini üstlendiği, kahve üreticileri toplulukları ve kahve tüketimine yer veren “Altı Dolarlık Bir Fiincan Kahve” adlı belgesel film gösterimi ile sona erdi.

Yeşil Gazete, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da BIFED’in basın sponsorlarından biri. Güneş Dermenci, Alper Tolga Akkuş, Merve Damcı ve Akgün İlhan (soldan sağa)

Festival 14 Ekim’de sona erecek. Etkinlik boyunca 51 belgesel film sinemaseverlerle buluşacak. Festivalde film gösterimlerinin yanında belgesel, çevre ve ekoloji konularını birleştiren etkinlikler ve eğitici, öğretici, eğlenceli çocuk programı da yer alacak.

Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali ile ilgili tüm gelişmeleri; filmler, etkinlikler ve program ilgili bilgileri sosyal medya hesaplarından ( facebook / twitter / instagram ) takip etmek mümkün.

[Yeşil Gazete BIFED’de] Bozcaada’nın BIFED’i çocukların da festivali

Bozcaada’nın BIFED günleri başlıyor

BIFED Uluslararası Yarışma ile Gaia Öğrenci Ödülü finalistleri

Bu yıl beşincisi düzenlenen Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BIFED) jürisi belli oldu

BIFED (Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festival) finalistleri belirlendi

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.