Günün Manşetiİklim KriziManşet

Yeşil Düşünce, İklim için Kilyos’tan ses veriyor!

0

“İklim hareketinin sesi yerelden yükselir” sloganıyla yola çıkan “İklim için Ses Ver” hareketi, 12-14 Eylül tarihleri arasında ABD’nin Kaliforniya Valisi Jerry Brown’ın çağrısıyla Kaliforniya’da düzenlenecek Global Climate Action Summit (Küresel İklim Eylemi Zirvesi) öncesi 8 Eylül’de hayat bulacak.

Dünya’nın ve ülkemizin pek çok noktasında eş zamanlı gerçekleştirilecek “İklim için ses ver!” eylemlerinin Kilyos durağı Sarıyer Belediyesi’nin düzenlediği 2. Kilyos Çevre ve Sanat Günleri kapsamında gerçekleşiyor.  Kilyos Meydanı’nda saat 14:00’de başlayacak forum Yeşil Düşünce Derneği’nin moderasyonunda hayata geçecek.

14.00-17.00 arası düzenlenecek iklim forumunun katılımcıları ise Açık Radyo’dan Ömer Madra, Yeşil Düşünce Derneği’nden Ümit Şahin, Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği’nden Menekşe Kızıldere ile Açık Radyo Sudan Gelen programını hazırlayarak sunan Dr. Akgün İlhan.

Sunumlardan ardından ise  Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu’ndan Ömer Ongun’un kolaylaştırıcılığındaki atölyede de iklim için ses çıkartılacak.

Naomi Klein’in “Bu Her Şeyi Değiştirir” belgeseli de Sarıyer’de

Sarıyer Belediyesi’nin iklim değişkenliğine dair farkındalığın artmasına yönelik desteği Yeşil Düşünce Derneği forumu ile sınırlı da kalmadı.

İklim değişikliği konusunda dünyanın önde gelen araştırmacılarından ve aktivistlerinin arasında yer alan Naomi Klein’in iklim konusunda gerekli adımları zamanında atamaz isek karşılaşacaklarımıza dair belgeseli “Bu Her Şeyi Değiştirir” (This Changes Everything) 6 Eylül Perşembe akşamı 19:30’da Haydar Aliyev parkında gösterime sunulacak.

“İklim için Ses Ver” hareketi kapsamında dünyada 500’ü aşkın, Türkiye’de sekiz etkinlik düzenlenecek

Kadıköy İklim Elçileri’nin düzenlediği “İklim İçin Ses Ver” etkinliği Eylül ayında başlıyor

Kapadokya’dan İklim için Ses Ver’meye davet var!

8 Eylül’de kendi yerelinizden “İklim İçin Ses Ver!”meye var mısınız?

 

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.