Doğa MücadelesiManşetTürkiye

Saran Holding’in binası kesin korunacak hassas alan sınır çizgisi dışında bırakıldı

0

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, İstanbul Sarıyer Hacıosman Bayırı’nın batısındaki kesin korunacak hassas alan olan ormanlık alanın Bahçeköy Öğrenci Yurdu ile Saran Holding’in merkez binasının bulunduğu kısmı “Kesin Korunacak Hassas Alan” sınır çizgisi dışında bırakıldı.

Kesin korunacak hassas alanların kullanımıyla ilgili tüm etkiler sınırlı ve gerektiğinde insanların bölgeye girişleri engellenebiliyor. Kesin korunacak hassas alanlar, Cumhurbaşkanı kararı ile yapı yasağı getirilen mutlak korunması gereken alanlar olarak tanımlanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da duyurmuştu

BirGün‘de yer alan habere göre, Fatih Ormanı’nın bir kısmını da oluşturan 948 bin 410 metrekarelik alan “Kesin Korunacak Hassas Alan” olarak tescil edilirken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da tescille ilgili bir duyuru yayımlamıştı.

Ancak, bölgenin doğal bir parçası olan ve içerisinde Bahçeköy Öğrenci Yurdu ile Saran Holding’in merkez binasının bulunduğu “Kesin Korunacak Hassas Alan” sınır çizgisinin dışında bırakılarak, holding binasının dibinden geçirildi.

İş insanı Nail Keçili’nin Etibank ve Egebank’a olan borçlarından dolayı TMSF’ye geçen bina 2006 yılında satışı çıkarılmıştı.

Arsası 2 bin 102 metrekare olan binayı, Saran Holding’in sahibi Sadettin Saran 4,5 milyon TL’ye satın almıştı. Ancak, Saran hakkında Sarıyer Belediyesi 2007 yılında imar kanununa aykırı binaya bazı ilaveler yaptığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. Saran, bir yıl hapis cezası almış, fakat mahkeme hapis cezasını 15 bin TL para cezasına çevirmişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.