TürkiyeManşetTarım-Gıda

Yerli tohum ve bitki üretim merkezine dozerle girdiler

0

Pamukkale Üniversitesi’ne (PAÜ) bağlı Tarım Bakanlığı ve AB destekli ‘Yerli Tohum ve Bitki Üretim Merkezi’nin tarlasına sosyal tesis yapmak için rektörlük talimatıyla dozer daldı. Alanda nöbet tutan öğretim üyeleri, dozerin önünde durarak merkezi kurtarmaya çalıştı.

Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (BİYOM) ‘Yerli Tohum ve Bitki Üretim Merkezi’nde Tarım Bakanlığı ve AB destekli üretim yapılıyor. Ancak üniversite yönetimi 10 dekarlık bilim alanının 1 dekarlık kısmına öğrenciler için sosyal faaliyet alanı yapma kararı aldı. Karara tepki gösteren BİYOM’da görevli Prof. Dr. Ali Ramazan Alan ve Prof. Dr. Fevziye Çelebi Toprak, söz konusu alanda bir süredir nöbet tutuyordu.

Üniversiteye ait iş makineleri sabah saatlerinde alana gelerek çalışma yapmak istedi. Ancak öğretim üyeleri karşı çıktı.

Bunun üzerine bizzat Rektör Hüseyin Bağ gelerek, iş makinelerine çalışmaları talimatını verince gerginlik yaşandı. Dozerin önüne geçen Alan ve Çelebi, “Burada, rektör eliyle tam bir bilim katliamı yapılıyor” diyerek, karara tepki gösterdi.

Lansmanını Tarım Bakanı yapmıştı

Prof. Alan ve Prof. Toprak, sosyal tesise çevrilmek istenen söz konusu alanın önemine ilişkin şunları söyledi:

Türkiye’nin gıda geleceği için önemli bir proje. Yerli tohum ve bitkiler üretiyoruz. Burada uygulanan projelerin altında PAÜ Rektörü’nün de imzası var. Lasmanını Tarım Bakanlığı yaptı.

Devlet destekli proje nedeniyle ürettiğimiz bitki tarlalarımızın üzerinden, dozerlerle kanal açılıyor. Tüm karşı çıkışlarımıza rağmen engel olamıyoruz. Tüm kamuoyunu ve bilim insanları, siyasileri ile bakanlık yetkililerini, bu katliamın durdurulması için göreve çağırıyoruz.”

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.