Ekolojik Yaşam

Yerele davet var: Köy bilgeliği, sürdürülebilir yaşam deneyimleri ve fazlası

0

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Çarşamba Seminerleri bu hafta “Yerele Davet: Ekomüze, Kırsal Turizm, Köy Bilgeliği, Yerel Üretim ve Tüketim, Sürdürülebilir Yaşam Üzerine Deneyimler, Politikalar” başlığıyla yapılıyor.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyesi, öğrenci ve mezunların gönüllü katkılarıyla düzenlenen “Çarşamba Seminerleri”nde bu haftaki söyleşinin konuğu ise İlhan Koçulu.

Türkiye’nin geleneksel tarım ve peynircilik üzerine kurulan ilk eko-müze projesinin fikir sahibi ve kurucularından İlhan Koçulu, eko-Müze sürecini, yerel üretim ve yerel tüketim, kırsal alanlarda biyoçeşitlilik ve köy bilgeliğinin devamlılığı, kırsal turizm, kadın ve ekolojik döngüye uyumlu yaşam, kırsal takas ekonomileri gibi birçok konuda aktif rol alarak içinde yer aldığı projeleri, gözlem ve deneyimlerini anlatacak.

10 Nisan Çarşamba günü 11:00 – 12:30 saatleri arasında Mimar Sinan Üniversitesi Fındıklı Video Konferans Salonu’nda düzenlenecek etkinliğe katılım ücretsiz.

 

(Yeşil Gazete)



You may also like

Comments

Comments are closed.