Yerele davet var: Köy bilgeliği, sürdürülebilir yaşam deneyimleri ve fazlası

Çarşamba Semineri bu hafta "Yerele Davet: Ekomüze, Kırsal Turizm, Köy Bilgeliği, Yerel Üretim ve Tüketim, Sürdürülebilir Yaşam Üzerine Deneyimler, Politikalar" başlığıyla yapılıyor.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Çarşamba Seminerleri bu hafta “Yerele Davet: Ekomüze, Kırsal Turizm, Köy Bilgeliği, Yerel Üretim ve Tüketim, Sürdürülebilir Yaşam Üzerine Deneyimler, Politikalar” başlığıyla yapılıyor.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyesi, öğrenci ve mezunların gönüllü katkılarıyla düzenlenen “Çarşamba Seminerleri”nde bu haftaki söyleşinin konuğu ise İlhan Koçulu.

Türkiye’nin geleneksel tarım ve peynircilik üzerine kurulan ilk eko-müze projesinin fikir sahibi ve kurucularından İlhan Koçulu, eko-Müze sürecini, yerel üretim ve yerel tüketim, kırsal alanlarda biyoçeşitlilik ve köy bilgeliğinin devamlılığı, kırsal turizm, kadın ve ekolojik döngüye uyumlu yaşam, kırsal takas ekonomileri gibi birçok konuda aktif rol alarak içinde yer aldığı projeleri, gözlem ve deneyimlerini anlatacak.

10 Nisan Çarşamba günü 11:00 – 12:30 saatleri arasında Mimar Sinan Üniversitesi Fındıklı Video Konferans Salonu’nda düzenlenecek etkinliğe katılım ücretsiz.

 

(Yeşil Gazete)



Durukan Dudu
Durukan Dudu

Ekoloji editörü, haberci.

Olduğundan yaşlı gösterir (Sakalı var, ondan). Blues’a aşık. İsveç’te Kırsal Kalkınma yüksek lisansının ardından TEMA ve Buğday gibi STK’larda çalıştı, bu süreç içinde Ormanevi Kolektifi’yle kırsala göçtü, bi’ ekoköy kurmaya çabalıyorlar. Çiftçilik, marangozluk ve ekolojik restorasyon denemelerinden kalan boş zamanlarında koordinatörlük, eğitmenlik, proje yönetimi falan yapıyor. Yaşlanıp emekli olunca bir şehre yerleşmeyi düşünüyor. Mektep, 136.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Atılmış bir cips paketi, bir mağara ekosistemini nasıl harap eder?

Güney New Mexico'daki Carlsbad Mağaraları Milli Parkı'na atılan bir mısır cipsinin mağarada oluşturduğu küf, bu özel yeraltı ortamında yaşayan minik mikropları ve böcekleri etkiledi.

Türkiye’de iklime ve doğaya verilen zarardan milyonlar etkileniyor

'Güvenli ve Adil Alan'ı tanımlayan bilim insanlarının 25 yıllık gelecek projeksiyonları, dünya halklarının tehlikeli devrilme noktalarını aşma riskiyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

[Her şey mevsiminde güzel] Eylül ayında hangi sebze ve meyveler tüketilmeli?

Yeşil Düşünce Derneği, eylül ayında hala kışa turşular kurarak, konserveler ve soslar yaparak hazırlanabileceğinizi hatırlatıyor.

Ağustos ayında hangi sebze ve meyveler tüketilmeli?

Yazın son ayı ve yaz bereketini en çok hissettiğimiz ay geldi; Ağustos. Peki bu ayda hangi sebze meyveleri tüketmeliyiz?

Temmuz ayında hangi sebze ve meyveler tüketilmeli?

Yeşil Düşünce Derneği; doğayı ve doğal olanı korumak, zehirsiz gıdaya ulaşmak, sağlıklı olmak, yerel küçük üreticileri desteklemek, ev ekonomisini korumak ve karbon ayak izini düşürmek için mevsiminde yemenin önemini hatırlatıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR