Doğa MücadelesiEkolojiManşet

Yer izni beşinci kez iptal edilen Kazdağı Ekofest Hacıkayyum Yeşil Park’ta yapılacak

0

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği tarafından ‘Haklarımızla varız’ sloganıyla düzenlenen Kazdağı Ekofest‘in yeni yeri belli oldu.

Daha önce Edremit Darıdere Tabiat Parkı’nda yapılması planlanan ancak orman yangını tehdidi gerekçesiyle alan izni iptal edilen ekolojik festivalin Çanakkale‘nin Bayramiç ilçesinde bulunan Hacıkayyum Yeşil Park’da yapılacağı açıklandı.

Ayrıca festivalin daha önce 21-25 Haziran olarak belirlenen tarih aralığı 22-24 Haziran olarak güncellendi.

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği tarafından yapılan konuya ilişkin basın açıklamasında “Yangına karşı çok hassas olan ve doğayı korumak amacıyla yıllardır mücadele eden derneğimiz, daha önceki tüm festival organizasyonlarımızda olduğu gibi tüm önlemleri alacaktır.  Bayramiç Belediyesi tarafından festival süresince alanda 24 saat bir itfaiye aracı bulundurulacaktır” ifadelerine yer verildi.

Çadır konaklamalı festival kapsamında çocuklar, gençler ve yetişkinler için spor etkinlikleri, atölyeler, paneller, forumlar, standlar, müzik ve belgesel gösterimi yer alacak.

‣ Bakanlıktan Kazdağları Ekofest’e beşinci iptal kararı: Bir araya gelmemiz rahatsızlık yaratıyor

Ne olmuştu?

İlki 2014 yılında düzenlenen Kazdağı Ekofest, 2016’da darbe girişimi, 2020 ve 2021 yıllarında pandemi, 2022 yılında ise yangın gerekçe gösterilerek iptal edilmişti.

Bu yıl festivalin Edremit Darıdere Tabiat Parkı’nda düzenlenmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı 2’nci Bölge Müdürlüğü‘nden gerekli izinler alınmasına rağmen, alan izni bir kez daha yangın gerekçesiyle iptal edilmişti.

Karar, Kazdağı Ekofest için verilen toplamda beşinci, üst üste ise dördüncü iptal kararı olma özelliğini taşıyordu.

You may also like

Comments

Comments are closed.