Hayvan HaklarıKültür-SanatManşet

KüçükÇiftlik Bark: Hayvan bakım evleriyle dayanışma festivali 1 Ekim’de kapılarını açıyor

0

KüçükÇiftlik Park, kapılarını barınakta yaşamak zorunda kalan hayvanlarla dayanışmak için düzenlenen “KüçükÇiftlik Bark” festivali için açıyor.

1 Ekim’de düzenlenen ve Güneş, Jakuzi ve Deniz Sipahi‘nin konser vereceği etkinlikten elde edilecek gelirlerin tamamı, hayvan bakım evlerine bağışlanacak.

İlki 2021 yılında hayvan bakım evlerine düzenli olarak destek sağlanması amacıyla gerçekleştirilen festivalde gün boyu sürecek müzik yayınları yapılacak.

Konserlerin yanı sıra hayvan sağlığı, beslenmesi, hayvanları koruma yasası ve yaşam hakkı gibi birçok farklı konu üzerine uzmanlarla söyleşi, eğitim ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.

Ayrıca hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik yaratıcı atölye çalışmaları gün boyu devam edecek.

Barınaklarla sağlanan işbirliği sayesinde, katılımcılar yuva arayan köpeklerle tanışabilecek, terapi ve servis köpekleri hakkında da bilgi alabilecek.

Festival, sanatçıların akşam saatlerinden itibaren vereceği konserlerle tamamlanacak.

İngilizce’de “hav” veya “havlamak” anlamına gelen “bark” sözcüğü, etkinliğin isminde bir kelime oyunu olarak kullanılıyor.

Festivale köpekler de katılabilecek

Katılımcılar, etkinliğe köpek dostları ile birlikte katılabilecek. Ancak bunun için festival organizasyonu tarafından belirlenen şu koşulların yerine getirilmesi gerekecek:

  • “Etkinlik alanında hayvan dostlarımızın tasmasının çıkarılmaması gerekmektedir.
  • Özellikle koruma güdüsü yüksek ırk köpekler için sahiplerinin yanında ağızlık bulundurması şarttır.
  • Kızgınlık döneminde olan dişi köpeklerin getirilmemesini rica ederiz.
  • Etkinlik alanında köpek dostlarımız daha yoğun olacağı için kedi dostlarımızı onların güvenliği için getirmemenizi rica ederiz.
  • Etkinlik alanı içerisinde hayvan dostlarımız için su mola noktaları bulunmaktadır.
  • Etkinlik alanı içerisinde köpeklerin belirlenmiş alanlar dışında çiş-kaka yapmaması hepimizin sağlığı açısından önemli.
  • Atölyelere katılım ücretlidir ve yapılan her ürün hayvan bakım evlerine bağışlanacaktır.”

You may also like

Comments

Comments are closed.