DünyaManşet

Yeni Zelanda saldırganı müebbet hapis cezası aldı

0
Fotoğraf: AA

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki Nur ve Linwood camilerinde 51 kişiyi katletmek, 49 kişiyi yaralamaktan yargılanan Brenton Tarrant ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Christchurch Yüksek Mahkemesi‘nde görülen davanın hüküm duruşmasında cezayı okuyan Hakim Cameron Mander, Tarrant’ın “cinayet”, “cinayete teşebbüs” ve “terör saldırısı” suçlarından dolayı şartlı tahliye olmaksızın müebbet hapis cezası aldığını açıkladı.

Suçunu kabul etti

AA’nın aktardığına göre dünkü duruşmada kendi savunmasını okumamayı tercih eden Tarrant’ın ifadesi, avukat aracılığıyla okunmuştu.

Tarrant, hakkındaki 51’i cinayet, 40’ı cinayete teşebbüs ve biri de terör saldırısı olan suçlamaların tamamını kabul etmişti.

Neler yaşandı?

“Yeni Zelanda’nın en karanlık günü” olarak nitelendirilen 15 Mart tarihinde aşırı sağcı Tarrant cuma namazı sırasında girdiği  camilerde otomatik silah ile etrafa ateş açmıştı.

Saldırı sonucunda biri Türkiye vatandaşı 51 kişi hayatını kaybetmiş, ikisi Türkiye vatandaşı 49 kişi ise yaralanmıştı. Saldırganın saldırı anını sosyal medyadan canlı olarak yayınladığı ortaya çıkmıştı.

Olay sonrasında yakalanan Tarrant yargılama sürecinde avukatını reddederek kendi savunmasını yapmak istemişti. Bu durum Yeni Zelandalılar arasında saldırganın kendi görüşlerini aktarmak için mahkemeyi aracı olarak kullanacağı endişelerini doğurmuştu.

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.