DünyaManşet

Yeni Zelanda saldırganı savunmasını kendi yapacak

0

Yeni Zelanda’da 50 kişinin ölümüyle sonuçlanan cami saldırılarını gerçekleştiren Brenton Tarrant, mahkemede savunmasını kendi yapacak. Tarrant’ın, mahkemeyi görüşlerini duyurmak için bir araç olarak kullanacağı iddia ediliyor.

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde iki camiye düzenlenen ve 50 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırılardan sonra gözaltına alınan Brenton Tarrant, mahkemenin kendisine tahsis ettiği avukatı reddederek kendi savunmasını kendi yapacağını açıkladı. Tarrant’ın dava sürecini görüşlerini duyurmak için bir platforma dönüştürmeye çalışabileceği uyarıları yapılıyor.

Geçen hafta Cuma günü görülen duruşmaya Tarrant ile birlikte çıkan eski avukatı Richard Peters, 5 Nisan’da yeniden mahkemeye çıkarılması beklenen 28 yaşındaki Avustralya vatandaşı Tarrant’ın akli dengesinin yerinde olduğuna inandığını söyledi.

‘HİÇBİR PİŞMANLIK BELİRTİSİ GÖSTERMİYOR’

Richard Peters, zanlının talebi üzerine görevine son verildiğini söyledi. Peters, “Tarrant’ın aşırı görüşleri dışında zihin sağlığında bir sorun yok gibi görünüyor. Hiçbir pişmanlık belirtisi göstermiyor” dedi. Peters, Tarrant’ın duruşmayı görüşlerini duyurmak için bir fırsat olarak kullanmak isteyebileceğini söyledi.

Tarrrant internette yayımladığı 74 sayfalık “manifestosunda” amacının “Avrupa topraklarındaki göçü azaltmak olduğunu” söylüyor. ABD Başkanı Donald Trump’ı da “Ortak dava ve yeni beyaz kimliğinin sembolü” diye nitelendiriyor.

(BBC Türkçe)


More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.