EğitimManşet

Yeni ÖSYM Başkanı, 31 Temmuz’da yapılan KPSS oturumlarını iptal etti

0

Bugün atanan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz’da yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) oturumlarının iptal edildiğini açıkladı.

6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022’de yapılacak KPSS oturumları da ertelendi. Yeni KPSS takvimi 17 Eylül’de başlayacak:

31 Temmuz 2022 Pazar günü yapılan KPSS Genel Yetenek/Genel Kültür oturumlarının ardından, sınavda sorulan bazı soruların Yediiklim Yayınevi’ne ait deneme sınavlarında sınavdan önce, şıklarına kadar birebir biçimde yayımlandığı ortaya çıkmıştı.

Şaibeli soruların ortaya çıkmasının ardından bugün Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararları ile AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Prof. Dr. Halis Aygün’ün yerine ÖSYM’nin Başkanlığına atanan Ersoy şöyle dedi:

“İlk inceleme sonuçlarına göre bu sınavda adaylara yöneltilen sorulardan bazılarının, bir yayınevinin soru kitapçıklarında yer aldığı tespit edilmiştir. Her şeyden önce, böyle bir tablonun hem kurumumuzun çalışma ilkeleri hem hukuk hem de kamuoyu vicdanı bakımından kabulü asla mümkün değildir.”

Sınavdan önce KPSS‘de çıkan yirmi kadar sorunun birebir aynısını deneme kitapçıklarında yer verdiği ortaya çıkan Yediiklim Yayınevi’ne dün operasyon düzenlenmiş; Devlet Denetleme Kurulu (DDK) sınava ilişkin harekete geçmiş ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı olaya dair soruşturma başlatmıştı.

‣ ÖSYM’ye yeni başkan, üç üniversiteye rektör atandı
‣ DDK’dan KPSS ile ilgili iddialar hakkında suç duyurusu

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.