EğitimManşet

ÖSYM’ye yeni başkan, üç üniversiteye rektör atandı

0

31 Temmuz’da gerçekleşen KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavının ardından soruların çalındığı iddiaları sonrası görevden alınan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ün yerinde Prof. Dr. Ali Ersoy getirildi. Üç üniversiteye ise yeni rektör ataması yapıldı. 

Bugün Resmi Gazete’de çıkan atama kararlarına göre AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ÖSYM’nin Başkanlığına Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’u atadı.

Öte yandan üç üniversiteye de yeni rektör ataması yapıldı. Erdoğan, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Nuri Aydın’ı, Düzce Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Nedim Sözbir’i, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Hacı Ali Mantar’ı atadı.

Ne olmuştu?

31 Temmuz’da gerçekleştirilen KPSS sınavının sorularının Yediiklim Yayınevi’nin deneme sınavlarında yer verilen sorularla şıklarına kadar aynı olduğu iddia edilmişti. 

DuvaR’dan Müzeyyen Yüce’nin haberine göre  tartışmaların odağındaki Yediiklim Yayıncılık iddiaları reddetmemişti.

Sınava giren kişiler sosyal medya üzerinden YÖK ve ÖSYM Başkanı’nı istifaya davet etmişti.

ÖSYM tarafından konuya ilişkin birkaç saat sonra yapılan açıklamada iddiaların asılsız olduğu söylenmiş ancak ardından ÖSYM Başkanı görevden alınmıştı. 

Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın talimatıyla inceleme başlatan Devlet Denetleme Kurulu (DDK) müfettişleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı‘na suç duyurusunda bulunduğunu açıklamıştı. 

YÖK Başkanı Erol Özvar da sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, DDK ile eş zamanlı olarak kendilerinin de bir inceleme başlattığını ve sonucun en kısa zamanda açıklanacağını söyledi.

Suç duyurusunun sonuçlarına göre sınavın yenilenip yenilenmeyeceğine karar verilecek.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.