EğitimManşetTürkiye

DDK’dan KPSS ile ilgili iddialar hakkında suç duyurusu

0

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularının sızdırıldığı iddiası hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın talimatıyla inceleme başlatan Devlet Denetleme Kurulu (DDK) müfettişleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı‘na suç duyurusunda bulundu.

ÖSYM tarafından 31 Temmuz Pazar günü yapılan KPSS’deki bazı soruların, Yediiklim Yayınları’nın deneme sınavlarında ve ders videolarında sorulan sorularla aynı olduğu iddia edilmişti. .

Sosyal medya ve basında gündeme gelen iddiaların ardından dün açıklama yapan ÖSYM, iddiaları reddetti. Açıklamada, “Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır” denildi.

Müfettişler ‘Problemli görülüyor’ demişti

Buna karşın Cumhurbaşkanı Erdoğan, DDK’ya  inceme talimatı vermiş ve  “Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz” demişti. Erdoğan gece yarısı Resmi Gazete‘nin yeni sayısında yayımlanan kararıyla da ÖSYM Başkanı Halis Aygün‘ü görevden almıştı.

Soruların çalındığı iddiasının ardından ÖSYM Başkanı görevden alındı

İncelemeyle ilgili bugün açıklama yapan DDK Başkanı Yunus Arıncı ise “Rapor Cumhurbaşkanı Erdoğan’a arz edilecek. Problemli bir durum var gözüküyor” demişti.

AA‘nın aktardığına göre, çalışmalarını tamamlayan Devlet Denetleme Kurulu, 2022-KPSS lisans oturumuna ilişkin iddialar konusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

YÖK Başkanı Özvar: Biz de inceliyoruz

YÖK Başkanı Erol Özvar da sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, DDK ile eş zamanlı olarak kendilerinin de bir inceleme başlattığını ve sonucun en kısa zamanda açıklanacağını söyledi.

Suç duyurusunun sonuçlarına göre sınavın yenilenip yenilenmeyeceğine karar verilecek.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.