Spor

Yeni başkan Fikret Orman!

0

Beşiktaş’ın yeni başkanı Fikret Orman oldu! Demirören’in ardından kongreye giden Beşiktaş’ta Fikret Orman, iki rakibi Bülent Deriş ve Nazmi Koca’ya büyük fark atarak 109 yıllık kulüp tarihindeki 33. başkan oldu.

Beşiktaş’ın olağanüstü seçimli genel kurulu, Fikret Orman’ın zaferiyle sonuçlandı! Orman, iki rakibi Bülent Deriş ve Nazmi Koca’ya büyük fark atarak 24 sandıktan 14’ü sayılmışken Beşiktaş’ın 33. başkanı olmayı garantiledi. 24 sandık sonucunda ise oy sayısı 4.025’e ulaşan Fikret Orman, siyah beyazlı kulübün 33. başkanı seçildi.

KATILIM ORANI %50’Yİ BULMADI
Genel kurulda, önce Kongre Divan Kurulu belirlendi. Başkan adayı Fikret Orman ve arkadaşlarının verdiği önergeyle, Uluç Gürkan, Kongre Divan Başkanlığı’na oy birliği ile seçildi. İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Salonu’nda başlayan genel kurulda daha sonra oy verme işlemine geçildi. Aidatını yatıran 11.611 üyeden 4.623’ü oy kullandı. 24 sandıktaki oy kullanma işleminin ardından sayıma geçildi.

ORMAN İLK SANDIKTA BELLİ ETTİ
Kongrede favori gösterilen Fikret Orman, beklentileri haklı çıkardı ve ilk sandıktan itibaren rakiplerine büyük fark attı. 14 sandık sayıldıktan sonra Orman matematiksel olarak seçimi kazanmayı garantiledi. Tüm sandıkların sayımı tamamlandığında 4.027 oya ulaşan Orman böylece Beşiktaş’ın 33. başkanı oldu.

Adayların aldığı oylar şöyle:
Geçerli Oy: 4545
Fikret Orman: 4025
Bülent Deriş:  368
Nazmi Koca:  152
Geçersiz Oy: 66

Bu arada seçimli divan kurulu başkanı Uluç Gürkan’ın Fikret Orman’ın 4.027 oy aldığı yönündeki açıklamasına karşılık, Orman sandıkların tek tek sayılmasına göre 4.025 oy aldı. Basın mensupları, açıklanan rakamların birbirini tutmaması nedeniyle sıkıntı yaşadı.

“ŞEFFAF BİR YÖNETİM SERGİLEYECEĞİZ”
Beşiktaş’ın yeni başkanı Fikret Orman, kürsüye gelerek salonda bulunan taraftarlarına ve diğer üyelere kısa bir konuşma yaptı.

Çok zor bir göreve talip olduklarını belirten siyah-beyazlı kulübün yeni başkanı, ”Bizi bu göreve layık gördünüz. Teşekkür ediyorum, minnettarız. Zor görevde destek ve yardım alarak, yol almamız en önemli etken. Size söz veriyorum. Doğruları duyacaksınız. Sizleri kandırmayacağız” dedi.

Orman, şeffaf bir yönetim sergileyeceklerini vurgulayarak, ”Az laf çok icraat yapacağız. Paylaşımcı yönetim kurulu oluşturacağız. Geleneklerimize sahip çıkarak Beşiktaş değerlerini tekrar hayata geçireceğiz” diye konuştu.

”KİŞİ VE KURUMLARA MAHKUM OLMAYACAĞIZ”
Fikret Orman, yaşanan sorunların teşhisinin belli olduğunu vurgulayarak, ”Kişi ve kurumlara mahkum olmayan çağdaş Beşiktaş’ı yaratacağız. Teşhis ve tedavi belli. Vakit alacak, ancak güneşli günler çok yakında gelecek. Bundan emin olabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Bu arada Fikret Orman, konuşmasının ardından yönetim kurulunda yer alan isimlerle birlikte basın mensuplarına toplu olarak görüntü verdi.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.