TürkiyeManşet

Yedi HDP’li vekil hakkında dokunulmazlığın kaldırılması talebiyle fezleke düzenlenecek

0
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2014’te düzenlenen Kobani eylemleriyle ilgili başlatılan soruşturmada şimdiye kadar 20 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Savcılık halen milletvekili olan yedi isim hakkında da fezleke düzenleneceğini bildirdi. Söz konusu kişilerin arasında Sezai Temelli, Saruhan Oluç, Meral Danış Beştaş, Garo Paylan, Hüda Kaya ve Serpil Kemalbay‘ın olduğu belirtiliyor.
 
Başsavcılık, 2014’te düzenlenen Kobani eylemleriyle ilgili Ankara merkezli 7 ilde başlatılan PKK/KCK operasyonunda 82 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.
 
Aralarında HDP’li eski milletvekilleri, belediye başkanları ve MYK üyelerinin yer aldığı göz altına alınanların listesi şöyle:  

Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen, eski HDP milletvekilleri Altan Tan, Sırrı Süreyya Önder, Emine AynaNazmi Gör,  Beyza Üstün, HDP’li Can MemişGülfer Akkaya, HDP MYK üyesi Alp Altınörs, eski HDP Sözcüsü Günay Kubilay, Ayla Akat Aka, Toplumsal Özgürlük Partisi Sözcüler Kurulu üyesi ve Dönem Sözcüsü Perihan Koca, HDK-HDP Kadın Meclisi üyesi Dilek Yağlı, HDP’li Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyesi (RTÜK) Ali Ürküt. 

Sabah saatlerinde, ev baskınlarıyla gözaltına alınan HDP’lilerin gözaltı süresinin dört gün olacağı, avukatlarıyla görüşmelerine ise 24 saat kısıtlama getirileceği bildirildi.  

Soruşturmada adı geçen milletvekilliği devam eden yedi HDP’li için ise dokunulmazlıklarının kaldırılması istemiyle fezleke düzenlenecek.

Başsavcılıktan konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle: 

Olay tarihlerinde Halkların Demokratik Partisi MYK üyesi olan ve hâlen Halkların Demokratik Partisi milletvekili oldukları anlaşılan (7) kişi hakkında, Anayasa’nın 83. Maddesi gereğince aynı soruşturma kapsamında milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle Fezleke düzenlenecektir.”

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

“Yakalanamayan (61) şüphelinin bir kısmının PKK/KCK terör örgütünün dağ kadrosunda yer aldıkları bir kısmının da yurt dışında olduğu tespit edilmiştir. Bu şüpheliler yönünden Cumhuriyet Başsavcılığımızca tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarılması talebinde bulunulacaktır. Yurt içinde olduğu anlaşılan (1) şüphelinin de yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir.” 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.