Doğa MücadelesiManşet

Yaşam savunucularına çağrı: 28 Ağustos’ta Milli Park’ımızı Sinpaş’tan korumak için buluşalım

0

MUĞLA – Marmaris Kızılbük‘te mahkemenin kararına rağmen devam eden Sinpaş GYO inşaatının önünde nöbete başlayan ve bir haftada iki kez gözaltına alınan Marmaris Kent Konseyi üyeleri, tüm yaşam savunucularını 28 Ağustos Pazar günü ‘Yettin Gari Sinpaş’ demek için çağırıyor.

Kızılbük’te nöbet tutanlardan Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi üyesi Halime Şaman, yaşam savunucularını Pazar günü saat 16.00’da Atatürk Heykeli önünde buluşmaya çağırdıkları videoda şunları söyledi:

“Biliyoruz ki bizi yaşam alanlarımızdan uzaklaştırmaya çaışıyorlar, orada yaşayan tüm canlıları da yok etme pahasına. O yüzden verdiğimiz mücadeleyle bir çoban ateşi yakmak istiyoruz.”

Son noktada dileğimiz, amacımız şudur: Para kazanmak uğruna tüm hayatı yok etmek isteyenler, bir kez daha düşünsün. Göz diktikleri yerlerde biz varız, var olmaya devam edeceğiz. Ve yaşam alanlarımızı bu gözü dönmüşlüğe savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Bu anıtı her gördükçe yaşamın sahipsiz olmadığını, yaşamın savuncuları olduğunu hatırlasınlar.

Çevre savunucuları, 9 Ağustos’ta mahkeme kararının ardından devam eden inşaatın yolunda protesto yaptıkları için ‘yol olmayan bir yerde ulaşımı engellemek’ suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

Bundan altı gün sonra inşaat çalışmalarının hukuksuzca devam ettiği görüntüleri paylaşan üyeler, gece saatlerinde ikinci kez gözaltına alınarak geceyi karakolda geçirmek zorunda kalmıştı.

Sinpaş ve Kızılbük GYO şirketlerinin çevre savunucusu Halime Şaman‘a ‘haksız rekabet’ gerekçesiyle açtığı 300 bin liralık tazminat davası ise hala sürüyor.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.