TürkiyeKadınManşet

Yargıtay, Ceren Özdemir’in katiline verilen müebbet hapis cezasının onanmasını istiyor

0
Fotoğraf: DHA

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, üniversite öğrencisi Ceren Özdemir‘i bıçaklayarak öldüren Özgür Arduç için ‘canavarca histen kasten öldürme’ suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının onanmasını talep etti.

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı, evinin önünde 20 yaşındaki Ceren Özdemir’i öldüren Özgür Arduç’un yakalanma sürecindeki ihmal iddialarıyla ilgili soruşturma başlatmıştı. Ancak ihmal suçlamalarıyla ilgili takipsizlik kararı verilmişti.

Ne olmuştu?

Ordu‘nun Altınordu ilçesi Zaferi Milli Mahallesi‘nde, 3 Aralık 2019 akşamı Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi balerin Ceren Özdemir, bale kursundan çıkıp evinin önüne geldiği sırada, kendisini takip eden cezaevi firarisi Özgür Arduç tarafından bıçaklı saldırısına uğradı. Özdemir, Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘ne kaldırıldı fakat hastanede hayatını kaybetti.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Özdemir’in kurstan eve kadar olan iki buçuk kilometrelik mesafeyi yürüyerek geldiği ve bu sırada Özgür Arduç tarafından takip edildiği belirlendi.

Arduç, bir gün sonra kent merkezinde esnaf tarafından yakalanıp, polise teslim edildi. Katil Arduç, bindirildiği polis aracında da iki polis memurunu bıçaklayarak yaraladı.

Tutuklanan Özgür Arduç, cinayet suçundan yargılandığı Ordu Birinci Ağır Ceza Mahkemesi‘nce yapılan yargılama sonunda, ‘canavarca hisle kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çaptırıldı.

Kararın temyiz edilmesi üzerine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, tebliğname hazırladı. Başsavcılık, temyiz başvurusunda kararı verecek olan Yargıtay Birinci Ceza Dairesi’ne gönderdiği tebliğnamede, Arduç’a verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının onanması istedi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.