KadınManşet

Ceren Özdemir davasında jet karar: Ağırlaştırılmış müebbet

0

Ordu‘da Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 3’üncü sınıf öğrencisi Ceren Özdemir’i  evinin bulunduğu binanın girişinde öldürülmesiyle ilgili davada, ikinci duruşmada karar açıklandı. Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Özgür Arduç‘u üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Arduç’un akıl sağlığının yerinde olmadığında ısrarı ve yeniden akıl sağlığı tespiti yönündeki talebi mahkeme heyetince reddedildi.

Arduç hakkında, Ceren Özdemir’i “öldürmek” ve iki polis memuruna yönelik “öldürmeye teşebbüs” suçlarından iki ayrı iddianameyle üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyordu. Ayrıca iddianamede ceza indirimi uygulanmaması talep edilmişti.

Duruşma sonrasında adliye önünde açıklama yapan baba Yılmaz Özdemir, “Adalet yerini buldu ama acımız devam edecek” dedi. Anne Güfer Özdemir ise, “Karardan memnunuz. Böyle olması gerekir” dedi.

Arduç için herhangi bir indirim uygulanmadı.

Ne olmuştu?

Balerin Ceren Özdemir, 3 Aralık’ta 19.30 sıralarında antrenman sonrası geldiği evinin önünde kimliği belirsiz bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini yaptığı Özdemir, Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘ne kaldırıldı. Özdemir, hastanede hayatını kaybetti.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Özdemir’in kurstan eve kadar olan 2,5 kilometrelik mesafeyi yürüyerek geldiği ve bu sırada takip edildiği belirlendi.

Katil zanlısı Özgür Arduç, polis operasyonu ile yakalandı. Saklandığı evde gözaltına alınırken kendisini yakalamaya çalışan bir polisi de bıçakla yaraladı. Ordu Valisi Seddar Yavuz, Özdemir’in katil zanlısının yakalanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, zanlının 12 ayrı suçtan sabıkası bulunduğunu belirtti. Arduç, cinayetten hükümlü bulunduğu açık cezaevinden firar etmişti.

Arduç, Aralık ayındaki ilk duruşmada, akli dengesinin yerinde olmadığını öne sürmüş, ancak Adli Tıp ve hastane raporlarıyla, bu iddianın doğru olmadığı, akli melekelerinin yerinde olduğu bildirilmişti.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.