ManşetTürkiye

Yalıkavak Marinası’ndan el çektirilen Mehmet Ağar: Zaten bırakacaktım

0

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker‘in ortaya attığı iddiaların ardından eski İçişleri ve Adalet Bakanı Mehmet Ağar’ın Yalıkavak Marina‘daki görevinden alındığı belirtildi. Olayı doğrulayan Ağar, “Bu olaylar başladığı anda, ayrılmak istediğimi ifade etmiştim. Ameliyat olunca biraz beklemişler, anlaşılan” dedi.

Ağar şöyle konuştu: “Zor bir ameliyat geçirdim, sağlığımı düşünüyorum. Yönetim Kurulu ne yaptı, bilmiyorum. Zaten ayrılmak niyetindeydim. Ameliyat olduktan sonra İstanbul’daki evimde dinlenmeye çekildim. Benim Bodrum’da ne işim var? Ben, bu olaylar başladığı anda Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan ayrılmak istediğimi ifade ettim. Onlar belki bu hastalık dolayısıyla bir jest yaptılar bana. Bugüne kadar bekletmişlerdir.  Ne yaptılar bilmiyorum. İşin doğrusu ilgilenecek vaktim de yok.”

Şirketin de bir açıklama yapması bekleniyor.

Ne olmuştu?

Sedat Peker, ilk videolarında Mehmet Ağar’ı FETÖ davasında ceza alıp tahliye edilen Palmali Holding’in sahibi Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’na “kumpas kurmakla” suçlamış; Mansimov’u tehdit ederek Bodrum’daki Yalıkavak Marina’ya el koyduğunu söylemişti.

Sedat Peker’in iddialarını yanıtlayan Mehmet Ağar ise, “Rica üzerine yönetici olarak buradayım. Bizi buradan uzaklaştırınca yapılacak olan da belli: Buraya mafya çökecek” demişti.

Bu ifadelere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tepki göstermiş, “devlette görev yapmış birinin marinada görevinin olmaması gerektiğini” belirterek, “Ben olsam 48 saat içinde bırakırım” demişti.

Tolga Ağar da yönetimdeydi

2014’te marinanın yönetimine, Peker’in İletişim Fakültesi öğrencisi Yeldana Kahraman’a tecavüz ve cinayetle suçladığı,  bugün AKP Milletvekili olan eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın oğlu Zülfü Tolga Ağar da girmişti.

Marinadaki hisselerin bir bölümünü 2016 yılında satan Gurbanoğlu ise aradan bir yıl geçtikten sonra otel ve marinanın değerinin altında hatalı biçimde devrinin gerçekleştirildiği iddiasıyla Palmali Holding ve RSR Holding’e dava açtı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.