ManşetTürkiye

Sedat Peker hakkında tutuklama kararı çıkarıldı

0

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede,  Peker ve diğer şüphelilere “tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme”, “suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma ve yönetme”, “suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgüte üye olma”, “var olan suç örgütünün korkutucu gücünden faydalanarak silahla yağma suçuna azmettirme”, “tefecilik”, “silahla kasten yaralama” suçları isnat ediliyor.

İddianamenin kabulüne karar veren mahkeme, hazırladığı tensip zaptında 26 sanığın tutukluk halinin devamına, suç örgütü lideri olarak değerlendirilen firari sanık Sedat Peker ile şoförü U.Y. hakkında yokluğunda tutuklama kararı çıkarılmasına hükmetti.

Davanın ilk duruşması 29 Aralık’ta yapılacak.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca, liderliğini Sedat Peker’in yaptığı suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, 30 kişi mağdur, Çekmeköy’de 31 Ağustos 2017’de silahlı saldırı sonucu öldürülen Cahit Çetin ise maktul olarak yer alıyor.

İddianamede, 26’sı tutuklu 92 şüpheliden Sedat Peker’in örgüt lideri, dokuz şüphelinin örgüt yöneticisi, 82 şüphelinin bir kısmının örgüt üyesi, bir kısmının da örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işleyen kişiler olduğu belirtiliyor.

Kabul edilen iddianamede Peker’in tasarlayarak “kasten öldürmeye azmettirme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle, ayrıca 19 ayrı eylemden yüzlerce yılla cezalandırılması isteniyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.