Doğa MücadelesiEkolojiKanal İstanbulKentManşet

Ya Kanal Ya İstanbul’dan Van’a selam: ‘İstanbul’u savunduğumuz gibi halkın iradesini de savunacağız’

0
Ya Kanal Ya İstanbul

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendirirken, halkın ‘kanal, rant, zorbalık ve yoksulluğa dayalı politikalara’ hatırlattı ve seçim sonuçlarının, halkın iradesinin, doğal ve tarihi mirasın, şehrin sosyal dokusunun korunmasından yana olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Van‘da DEM Parti‘den Abdullah Zeydan‘ın tüm baskılara rağmen demokrasi, eşitlik ve özgürlük mücadelesinin devam ettiğini belirten koordinasyon, İstanbul‘da ve tüm Türkiye‘de demokratik mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini ifade etti. Halkın tercihinin, tek bir elde toplanan iktidarın ve onun dayattığı projelerin reddedildiğini gösterdiğini vurguladı.

Van’da mazbata halkın seçtiği DEM Parti adayı yerine AKP’li adaya verildi
Ya Kanal Ya İstanbul: Ranta, talana, Kanal’a onayımız yok

Yayınlanan bildiride şu ifadeler yer aldı:

31 Mart yerel seçimlerinde aynı zamanda, halkı yoksullaştırırken savaş politikalarıyla birbirine düşman etmeye çalışan, Kürt halkının demokratik çözüm mücadelesini şiddetle, tutuklamalarla bastırmaya çalışanlar kaybetti. Seçimden bir gün sonra Van’da DEM Parti’nin açık farkla seçilmiş Belediye Başkanı Abdullah Zeydan’ın mazbatasının verilmemesi, yerine AKP adayına mazbatanın verilmesi ülkemize çöken faşist karanlığa karşı demokrasi, eşitlik ve özgürlük mücadelesinin bir arada ve kararlılıkla yürütülmesi gerektiğini bir kez daha gösterdi. AKP’nin itirazlarıyla seçimlerin yenilenmesi, yargıyı ve YSK’yı kullanarak seçim sonuçlarının gasp edilmesi ve daha önce olduğu gibi kayyum uygulamalarına karşı doğayı, İstanbul’u savunduğumuz gibi halkın iradesini de savunacağımızı ilan ederiz.

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, İstanbul için verilen mücadeleyi sürdüreceklerini, kentin doğasını ve halkın iradesini savunacaklarını açıkladı. Koordinasyon, ‘Ya Kanal Ya İstanbul’ mottosuyla, şehrin rant ve talana kurban edilmesine izin vermeme kararlılığını tekrarladı.

You may also like

Comments

Comments are closed.