Emek

Wall Street’te sendikadan ahlâki dayanışma

0
Cumartesi günü 700 protestocu Brooklyn köprüsü üstünde fözaltına alınmıştı. Eylem devam ediyor.

New York’ta Ulaşım İşçileri Sendikası, üyelerinin Wall Street protestolarında gözaltına alınan aktivistleri taşımaya zorlanmaması için dava açtı ve mahkemeye gidiyor. Haftasonu, eylemde polis Brooklyn köprüsü üstünde 700 göstericiyi gözaltına almış ve en az üç belediye otobüsüne bu kişileri taşımak için geçici olarak el koymuştu. Söz konusu sendika geçtiğimiz hafta Wall Street protestolarını desteklemek yönünde karar almıştı, ve bu taşıma emrini “açık bir siyasi misilleme” olarak nitelendiiyor.

Cumartesi günü 700 protestocu Brooklyn köprüsü üstünde gözaltına alınmıştı. Eylem devam ediyor.

Sendika başkanı Samuelson, üyelerinin anayasal protesto haklarını kullanmakta olan ve zaten gözaltına alınmaması gereken insanları taşımaya emredilmesi üzerine polis dairesi ve belediye başkanlığınca hakarete uğramış olduklarını söylüyor. Sendikaya göre ayni zamanda Metropolitan Transit Şirketinin bunu isteyerek toplu sözleşmeyi ihlal ettiğini de ekledi.

Geçtiğimiz günlerde Wall Street işgallerine ABD’nin birçok yerinden sendika desteği gelmeye başladı ve bu, eylemlerin daha yaygın destek zeminiyle devam etme ihtimalini gösteriyor.
(NY Daily News)

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.