Dünyaİnsan HaklarıKadınManşet

Los Angeles’te striptiz kulübünde çalışan dansçılar sendikalı oldu

0

ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki bir striptiz kulübünde çalışan dansçıların,  çalışma koşullarının iyileştirilmesi için aylardır devam ettirdikleri eylemler zaferle sonuçlandı.

Kuzey Hollywood’daki Star Garden Topless Dive Bar’ın dansçıları, 15 aylık mücadelenin ardından oybirliğiyle sendikalaştı.

Ulusal İstihdam İlişkileri Kurulu’na kullanılan oylarda 17 dansçının tamamı sendikanın kurulması için oy verdi. Dansçılar, 51 bin dolayında çalışanı temsil eden eğlence sendikası Aktör Eşitlik Birliği Sendikası’na katılacak.

Dansçılar, ‘güvenli bir gelecek için’ mücadele ettiklerini belirtirken, Sendika Başkanı Kate Shindle da “İşlerinin bazı kısımları müstesna olmakla birlikte, striptizciler canlı performans sanatçıları ve yaşamlarını kazanmak için dans eden diğerleriyle çok ortak yönleri var. Sendika isteyen her işçi, sendika hak eder” dedi.

Sendika, kulüpteki sendikalaşma çabalarının müşterilerden gelen taciz ve yönetimin buna göz yumması üzerine başlatıldığını belirtti.

Kulüpteki dansçılar, şu anda sendikalaşan ilk striptizciler değil. 1997’de de San Fransisco’daki Lusty Lady adlı kulüpte çalışan dansçılar Egzotik Dançılar Sendikası’nı kurmuştu, ancak kulüp 2013’te kapandı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.