Spor

Vinokourov emekliliğini açıkladı

0

Bu yıl son Fransa Bisiklet Turu’nu koşacağını söyleyen ancak dokuzuncu etapta geçirdiği kaza sonrası Tur’a devam edemeyen Kazak sporcu Alexandre Vinokourov profesonel kariyerine noktayı koydu.

Astana takımının sporcusu Alexandre Vinokourov, Fransa Bisiklet Turu’nun dokuzuncu etabında geçirdiği kaza sonrası bacağından sakatlanmış ve Turu yarım bırakmak zorunda kalmıştı.

Bugün bir açıklama yapan 37 yaşındaki bisikletçi, “Hâlâ bisikletin selesine tekrar oturabileceğimi umuyorum, ancak sadece bir amatör olarak. Profesyonel olarak burada noktayı koyuyorum. Bana Astana takımında daha farklı bir görev bulacaklar” şeklinde konuştu.

Vinokourov 2006’da İspanya Bisiklet Turu’nu kazanmış, 2003’te ise Fransa’da genel klasmanı üçüncü bitirmişti. Geçen Pazar günü koşulan etapta ağır bir kaza geçiren ve sağ bacağında kırık ve kalçasında yaralanmalar oluşan Kazak sporcu, “İyileşiyor, bir kaç ay içinde yürüyebilmeyi umuyorum” ifadelerini kullandı.

Yarışla ilgili görüşleri sorulan Astana sporcusu şunları söyledi: “Favorilerin Pireneler’de pasif kalmasına çok şaşırdım. Eğer böyle devam ederse Cadel Evans Tur’u kazanır.”

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.