Duyurular

Veganlar İstanbul’da buluşuyor

0

Türkiye’nin tek vegan hareketi Vegan Kolektif, Dünya Vegan Günü‘nü yemekli, belgeselli, forumlu bir buluşmayla kutluyor.

Bugün (1 Kasım) Dünya Vegan Günü. Türkiye’nin tek vegan hareketi Vegan Kolektif, vegan, vejetaryen, türcülük karşıtı, ekolojik yaşamı savunan herkesi Yeşil Ev’deki buluşmaya davet ediyor.

Vegan Kolektif, doğanın, tüm canlılarının haklarını gözeten, gezegenin tüm türlerinin eşitliği ve özgürlüğünden yana bağımsız bir grup. Sloganları “dünyaya, bedenimize ve diğer hayvanlara duyarlı olalım”. “Veganlar ne yiyor” sorusunu “Diğer türlere tahakküm uygulamadan ve onları öldürmeden sağlıklı beslenmek mümkün” diye cevaplıyorlar.

Etkinlikte vegan mutfağından yemekler, yumurta ve süt ürünleri kullanılmadan yapılan tatlılardan tadabilirsiniz. Yemekten sonra Tanık adlı belgesel gösteriminin ardından ekoloji, vegan aktivizm gibi konuların tartışılacağı bir de forum düzenleniyor.(ÇT)

Etkinlik programı şöyle:

18:00-18:30 / Yemek: Vegan Mutfaktan Bilindik ve Sürpriz Lezzetler

Veganların beslenme adına en sık karşılaştığı sorular “Peki o zaman ne yiyorsunuz? 1 Kasım’da GDO’suz, bol protein, B12, demir, kalsiyum içerikli, yaşadığımız coğrafyanın mutfağından çok aşina olduğumuz tatları tekrar tadarken, belki şu ana kadar tatmadıklarınızı (ev yapımı soya sütü, tofulu köfte, soya köftesi…) deneyeceksiniz.

18:30-19:15 / Belgesel Gösterim: The Witness (Tanık)

Hayvanları sadece beslenmek için bir gıda olarak gören Brooklynli bir inşaat müteahhitinin bir kediyle olan arkadaşlığından, et yemezliğe, oradan da New York sokaklarında minibüsünün içine yerleştirdiği televizyon ile gezerek başlattığı bireysel kürk karşıtı aktivizme uzanan farkındalık ve değişiminin öyküsü.

19:15-19:30 / Tatlı-Çay Arası

19:30-21-00 / Forum

Konvansiyonel Hayvancılık ve Ekolojik Tahribat (vegankedi.com yazarı Yasemin Yıldız Avdan)

Irkçılık=türcülük=cinsiyetçilik (Atalay Göçer)

Her Derde Deva: Vegan Olmak-Ya Da Olmamak İşte Bütün Mesele Bu (Alternatif Tıp Okulu “Heilpraktikschule in Selbstverwaltung” mezunu, Loving Hut İstanbul Vegan Restoranı sahibi ve başaşçısı Gizem Schwabe)

Galaksinin Vegan Rehberi (veganizm.blogspot.com yazarı/rehber Nükhet Everi)

Vegan Aktivizm (Burak Özgüner)

İletişim Adresi: [email protected]

* Yeşil Ev Adres: Balo Sokak No:21/1 İstiklal Caddesi Beyoğlu

(Bianet)

 

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.